Disk Genel Başkanı, Ali İsmail için karanfil bıraktı

Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı ekmek fırının önüne DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve sendika yöneticileriyle birlikte gelen Kani Beko burada konuşma yaptı.

Disk Genel Başkanı, Ali İsmail için karanfil bıraktı
19 Kasım 2013 Salı 20:42 tarihinde eklendi, 1.154 kez okundu.
Disk Genel Başkanı Kani Beko ile sendika yöneticileri Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı yere kırmızı karanfiller bıraktı. Beko, daha sonra sendikaları tarafından 'Köleliğe Karşı Direnişçi' kampanyası çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe katıldı.
 
Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı ekmek fırının önüne DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve sendika yöneticileriyle birlikte gelen Kani Beko burada konuşma yaptı. Gezi Parkı direnişinin Türkiye'de yaşanan korku imparatorluğu duvarının yıkılışına, halkın demokrasi, özgürlük ve adalet arayışına ışık tuttuğunu söyleyen Beko şunları kaydetti:
 
"Biz 1 Mayıs Birlik ve Mücadele gününü Taksim'de kutlamak istiyorduk. Sabahın erken saatlerinde gaz bombaları, TOMA'lar, baskılar sonrasında Taksim'de işçi arkadaşlarımızla birlikte 1 Mayıs kutlamasını yapamamıştık.

Taksim bizim için önemliydi, Taksim bizim için kutsal bir yerdi. Gençlerimiz bu korku duvarını da yıkarak Taksim'e girebilme cesaretini gösterdiler. Onlara DİSK adına vermiş oldukları mücadeleden dolayı şükranlarımızı borç biliyorum.

Bu gezi direnişindeki mücadele gerçekten Türkiye'deki demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik mücadelesinin en doruğuna çıkan bir hareketiydi, davranışıydı ama bedeli de büyük oldu. 7 kahramanımızı kaybettik. 7 kardeşimiz görev şehidi oldu. Ali İsmail Korkmaz da bunlardan bir tanesiydi. Onların bu ülkede vermiş oldukları bu mücadele sonrası görev şehidi olan arkadaşlarımızın kesinlikle verdikleri mücadeleyi unutmadan biz DİSK olarak yolumuza devam edeceğiz."
 
500 KİŞİ YÜRÜDÜ
 
Yapılan konuşmaların ardından Kani Beko ve beraberindekiler Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı yere ellerindeki kırmızı karanfilleri bıraktılar. DİSK Genel başkanı Beko, daha sonra sendikaları tarafından 'Köleliğe Karşı Direnişçi' adlı kampanya kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı.
 
Odunpazarı semtindeki Alaaddin Parkı önünde toplanan 500'ü aşkın kişi çeşitli sloganlar atarak İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün sonunda DİSK Genel Başkanı Kani Beko kalabalığa hitaben konuştu. Beko, kıdem tazminatının, fona devri adı altında gasp edilmesine karşı yaklaşık bir aydır sokaklarda olduklarını söyledi. Kıdem tazminatının gaspına karşı her DİSK'li işçinin bir direnişçi olduğunu ifade eden Kani Beko şöyle konuştu:
 
"Açıkça söylüyoruz. Kıdem tazminatının fona devri, kıdem tazminatı hakkının yok edilmesidir. Kıdem tazminatının fona devredilmesi halinde, kıdem tazminatının güvence boyutu ortadan kalkacaktır. Patronlar için işçi çıkartmak maliyetsiz hale gelecektir. Kıdem tazminatının fona devri yağma demektir. Bugüne kadar fon adı altında bizlerden toplanan paraların akıbeti bellidir. Kıdem tazminatlarını kurda kuşa, açıkgözlülere yedirmeyeceğiz."
 
Yapılan konuşmanın ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

DHA