Dodik, 'Ermeni teklifi' benzeri yasa hazırlayacak

Bosnalı Sırpların lideri Milorad Dodik, Fransa Meclisi'nde kabul edilen ''Ermeni teklifi''nin bir benzerinin Bosna-Hersek parlamentosunda kabul edilmesi için yasa tasarısı hazırlayacaklarını söyledi.

Dodik, Ermeni teklifi benzeri yasa hazırlayacak
23 Aralık 2011 Cuma 21:27 tarihinde eklendi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in organize ettiği bölge ülkelerindeki Sırp liderlerin toplantısı için Belgrad'da bulunan Dodik, yaptığı açıklamada, liderliğini yaptığı SNSD partisinin, bir yasa tasarısı hazırlayarak Bosna-Hersek parlamentosuna yılbaşı tatilinin ardından sunacağını ifade etti. 
    
Dodik, şöyle konuştu: 
    
"Hazırlayacağımız yasa tasarısında cezai müeyyideler de bulunacak. Saraybosna'nın ne kadar medeni hareket ettiğini göreceğiz. Eğer Batı'nın önemli ülkeleri orada 'soykırım' olduğunu söylüyorsa, bakalım Saraybosna da bunu kabul edecek mi-" 
    
Dodik'in bu açıklamalarını eleştiren, Bosna-Hersek'teki haber siteleri ise, "Bosna Hersek'te olan bir soykırımı kabul etmeyen Dodik ve SNSD, başka yerde olan ve gerçekliği bile tartışılan bir konu için yasa tasarısı hazırlamasındaki acelesi nedir-" ifadelerini kullandı. 
    
Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı olan Milorad Dodik, ayrılıkçı ifadeleri nedeniyle de Boşnak liderlerle ve uluslararası toplumla sık sık karşı karşıya geliyor. 
    
Srebrenitsa'da Temmuz 1995 yılında 8 bin Boşnak'ın katledilmesi AB Parlamentosu ve BM tarafından soykırım olarak kabul edilmesine rağmen, Sırp partilerin karşı çıkması nedeniyle Bosna-Hersek, Srebrenitsa'da yaşananları hala "soykırım" olarak parlamentoda onaylayamadı.