Doktor ölüm, ölüyor

'Body Worlds' sergisiyle dünya çapında üne kavuşan 'Doktor Ölüm', az ömrü kaldığını açıkladı

Doktor ölüm, ölüyor
05 Ocak 2011 Çarşamba 09:58 tarihinde eklendi, 2.967 kez okundu.

 

Dünyayı dolaşan ve Türkiye'ye de gelen 'Body Worlds' sergisinin beyni olan 'Doktor Ölüm' lakaplı Alman profesör Gunther von Hagens, az ömrü kaldığını ve kadavrasının sergilenmesini istediğini söyledi.
 
Parkinson hastalığına yakalanan 65 yaşındaki profesör, doktorların kendisine yedi yıl ömrünün kaldığını söylediklerini belirterek, iki yıl boyunca hastalığını sakladığını söyledi.
 
Çalışanlarına da durumu saklamalarını tembihlediğini belirten profesör, "Artık semptomları gizleyemem. Ellerim titriyor, konuşmam anlaşılmıyor, hareketleri koordineli değil. Kadavramın nerede sergileneceğine kendim karar vermek istiyorum" dedi.
 
1995'te ilk sergilendiğinde olay yaratan Body Worlds'ün yaratıcısı von Hagens bir sergide kadavraları seks yaparken gösterdiği için büyük tepki çekmişti.
 
Profesör Guben'deki laboratuvarında çalışanlarına yaptığı açıklamada "Tekrar tekrar bir çocuk gibi tökezleyip duruyorum. Sahip olduğum yetenekleri kaybetmeye başladım, geri gelmeyeceklerini biliyorum" diye konuştu.
 
Doktor Ölüm, kadavradaki sıvı ve yağın yerine plastik koymak suretiyle bilimsel bir sürecin anatomisini korumak anlamına gelen plastinasyon yöntemini mükemmelleştirerek kullandığı kadavralarından yarattığı sergisiyle dünya çapında büyük şöhrete ve servete sahip oldu.
 
Geçen yıl sonlarında laboratuvarı, vücut parçalarının internet üzerinden satılacağını açıklamasıyla Alman Hıristiyanları öfkelendirmişti.