Domuz gribi hortladı

İtalya'da "domuz giribi" son 17 günde 6 kişinin ölümüne neden oldu

Domuz gribi hortladı
18 Ocak 2011 Salı 12:52 tarihinde eklendi.

 

İtalya'da "domuz giribi" son 17 günde 6 kişinin ölümüne neden oldu. İtalya Yaşlılar Federasyonu bir açıklamada bulunarak, herkesi aşı yaptırmaya çağırdı.
 
Geçen yıl tüm dünyada aşı karmaşası yaratan H1N1 virüsüyle ilgili, son 17 günde İtalya Sağlık Enstitüsü 870 bin kişiyi taramadan geçirdi. Bunlardan 4 bininin hali hazırda H1N1 virüsünü taşıdığı ortaya çıktı. Kronik hastalığı bulunanlar ve 65 yaş üstünde bulunanlar risk grubunu oluşturuyor.
 
Bu süreçte toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden üçünün çizmenin topuğundaki Puglia’dan, ikisinin kuzeyde Friuli Venezia Giulia ve birinin ise Veneto Bölgelerinden olduğu açıklandı. 2009 yılında 24 milyon doz aşı alan İtalya’da sadece 800 bin kişinin aşı olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.
 
Bu sene için üretilen grip aşılarının 3 virüse yönelik olduğunu, bunlardan birinin de H1N1 olduğunu belirten Yaşlılar Federasyonu, yazılı açıklamada bulunarak, virüsün tam anlamıyla salgın haline gelmesinin beklendiğini belirterek, "Çok geç olmadan aşı olun" çağrısında bulundu.