Dövmeleri sildirmek için 25 ameliyat

Başta ‘etnik ayrımcılık propagandası’ olmak üzere çeşitli suçlardan sabıkası olan Bryon Widner’ın ilginç hikâyesi belgeselleşiyor.

Dövmeleri sildirmek için 25 ameliyat
01 Kasım 2011 Salı 09:28 tarihinde eklendi, 1.998 kez okundu.

 

Bir zamanlar yüzünün büyük bir kısmı dövmeyle kaplı Widner’ın, azılı bir nefret suçlusundan iyi bir aile babasına dönme süreci Amerikan televizyon kanalı MSNBC tarafından filme alıncak. 
 
2000’li yılların başında ABD’nin Philadelphia kentinde ırkçı ‘National Alliance’ (Ulusal İttifak) örgütüne katılan Widner’ın suça bulaşmış hayatı 2006 yılında çocuğunun doğumuyla birlikte değişmiş.

Kendisi gibi ‘National Alliance’ üyesi olan eşiyle yeni bir başlangıç yapmak ve çocuğunun nefret ortamında büyümesine engel olmak isteyen Widner, ilk iş olarak eşitlik ve insan hakları çağrısı yapan ‘anti nefret’ gruplarından birine katılmış.

Gruptan aldığı rehabilitasyon ve psikolojik destekle dövmelerini sildirmeye karar veren Widner, 16 aylık süre içinde geçirdiği 25 operasyonla yüzündeki ve vücudundaki dövmelerinden kurtulmayı başarmış.

Bir zamanlar dış görünüşü yüzünden iş bulamadığını ve sürekli dışlandığını söyleyen Widner, şimdilerde kurduğu yeni bir hayatla düzenin tadını çıkarıyor ve herkesin değişebileceği mesajı veriyor. Belgeselin önümüzdeki yıl yayınlanması bekleniyor.