"Durumu endişe verici"

Bolivya Devlet Başkanı Morales, 'kardeşim' dediği Venezuela lideri Chavez'in durumuyla ilgili açıklama yaptı. Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Maduro da Chavez'in sağlığıyla ilgili spekülasyonlara son verilmesini istedi.

Durumu endişe verici
03 Ocak 2013 Perşembe 09:25 tarihinde eklendi.

 

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, tekrarlayan kanser hastalığı nedeniyle 11 Aralık 2012 tarihinde Küba'da ameliyat geçiren Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in sağlık durumunun ''çok endişe verici'' olduğunu söyledi.
 
İspanyol resmi haber ajansı EFE'nin verdiği haberde, Bolivya'nın Cochabamba kentinde düzenlediği bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Morales, şu ifadeleri kullandı:
 
''Kardeşim, Devlet Başkanı Chavez'in durumu çok endişe verici. İnşallah kısa zamanda onu görebilir, beraber olabiliriz ama çok endişe verici bir durumda. İnşallah dualarımız, ayinlerimiz Başkan Chavez'in hayatını kurtarmakta etkili olur.''
 
MUHALEFETTEN 'GERÇEĞİ SÖYLEYİN' ÇAĞRISI
Öte yandan, Chavez'in sağlık durumuyla ilgili ülkesi Venezuela'da spekülasyonların devam ettiği belirtildi. Küba'da hastanede bulunan, 21 gündür kamuoyunda gözükmeyen, fotoğrafı bile yayınlanmayan Chavez'in durumuyla ilgili hükümete eleştiriler yönelten Venezuela'daki ana muhalefet, ''gerçeği söyleyin'' çağrısı yaptı.
 
MADURO: DURUMU KARMAŞIK
Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro da 29 Aralık'tan bu yana bulunduğu Küba'da gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede ziyaret ettiği Chavez'in ''çok büyük zorlukla elini sıkarak, kendisiyle selamlaştığını'' söyledi.
 
Maduro, Chavez'in sağlık durumuyla ilgili spekülasyonların sona erdirilmesini ve özel hayata saygı gösterilmesini de istedi.
 
Chavez'in durumunun hasas olduğunu söyleyen Maduro, "Komutanımız ameliyat sonrası sağlık durumunun karmaşık olduğunun bilincinde. Bizden ne kadar zor olsa da halka gerçeği söyleyip bilgilendirmemizi istedi" şeklinde konuştu.
 
SEÇİMLER TEKRARLANABİLİR
Chavez'in sağlık durumu Venezula siyasetini de karıştırmış durumda. Ekim'deki seçimlerde dördüncü kez devlet başkanı seçilen Chavez'in 10 Ocak'ta yemin etmesi gerekiyor.
 
Hugo Chavez sağlık durumu nedeniyle 10 Ocak'ta yemin edemezse, anayasa uyarınca 30 gün içinde devlet başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

NTV