Düzenli sekste ilk 5’e girdik

Durex'in 36 ülkede, 29 bin kişinin katılımı ile yaptığı küresel seks araştırmasına göre tüm dünyadaki insanların yüzde 71’i her hafta düzenli olarak seks yapıyor.

Düzenli sekste ilk 5e girdik
13 Eylül 2012 Perşembe 09:47 tarihinde eklendi, 3.878 kez okundu.

Güney Amerika yüzde 85 ile her hafta düzenli seks yapma konusunda liderliği elinde bulundururken Afrika yüzde 72, Avrupa yüzde 71 ve Asya yüzde 70 ile Güney Amerika’yı takip ediyor.


Seksüel olarak en aktif ülke, her hafta düzenli seks yapma konusunda yüzde 89 oranla ilk sırada bulunan Kolombiya. Kolombiya’yı yüzde 88 ile Rusya ve yüzde 85 ile Portekiz izliyor. Türkiye’de 18 yaş üstünde her hafta düzenli seks yapanların oranı ise yüzde 84. Bu oranla Türkiye; Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya gibi gelişmiş ve refah düzeyi yüksek ülkelere fark atıyor. Japonya yüzde 27 ile son sırada yer alırken İngiltere’de düzenli seks oranı yüzde 55’te kalıyor.
 
Ön sevişmede geride kaldık
 
Dünya ortalama olarak 17 dakika ön sevişme devresi yaşıyormuş gibi görünüyor. Türkiye ortalaması 16.2 dakika. Bu veride, dünya ortalamasından ufak da olsa sapıyoruz. İlişki süresi ile orgazm süresi arasındaki orantı dikkat çekici. Elde edilen veriler prezervatif kullanımının ilişki süresini artırdığını gösteriyor. Araştırmaya göre ilişkiden en fazla haz alanlar yüzde 71 ile Yunanlılar ve yüzde 70 ile İspanyollar. Türklerin sadece yüzde 51’i her seferinde orgazma ulaştığını söylüyor.