"Ebru Gündeş'i Hadise'ye tercih etmedim!"

TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, yapımcısı olduğu 'O Ses Türkiye' yarışmasının yeni sezonu öncesi Hadise Açıkgöz'ün vedası ve Ebru Gündeş'in yeniden jüri koltuğuna oturması hakkında ilk kez konuştu. Başarılı televizyoncu, aylardır tartışma konusu olan olaya dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ebru Gündeşi Hadiseye tercih etmedim!
14 Ocak 2022 Cuma 11:04 tarihinde eklendi, 12.294 kez okundu.
'MasterChef 2011' ve 'Survivor All Star 2022' yarışmaları ile gündemde olan Acun Ilıcalı, BluTV'de yayınlanan ve sunuculuğunu Cansu Canan Özgen'in üstlendiği '40' programına konuk oldu.
 
Yılardır 'O Ses Türkiye' yarışmasında jüri olan Hadise, yeni sezon öncesi O Ses Rap'e transfer olmuştu. Ünlü popçudan boşalan koltuğa ise eski jüri Ebru Gündeş oturmuştu. Acun Ilıcalı, bu değişikliğin nedenini şöyle açıkladı:
 
"AYNI İSMİ İKİ YARIŞMADA KULLANAMAYIZ"
"Ebru Gündeş’i Hadise’ye tercih etmedim. Bir kere Hadise, 'O Ses Rap’te var. Gözden kaçıp da konuyu başka yere taşımak isteyen gözler olabilir. O Ses Rap projemiz var, Hadise orada yer alacak, aynı ismi iki yerde kullanma şansımız yok..."
 
Ünlü televizyoncu, "Dikkat ederseniz O Ses Rap’e geçen sene başladık ve geçen sene de jüri üyemiz Hadise’ydi. Hadise’yi rapçi olmamasına rağmen O Ses Rap’e koyduk. Rapçi olmamasına rağmen Hadise’yi rap’e koyuyorsak bizim Hadise’ye olan güvenimizi gösteriyor ve aramızdaki ilişkinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor" dedi.
 
"HER SENE JÜRİYİ DEĞİŞTİRMELİYİZ"
Ilıcalı, "Öbür tarafta O Ses Türkiye’de jüri değiştirmemiz lazım, her sene değiştirdik jüriyi, 'nerdeyse değişmeyen senemiz olmadı' diyebilirim. Aynı jüriyle iki sene çok nadir devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
 
TV8'in patronu, "Hadise’yi, O Ses Rap'e koyduk. O Ses Türkiye'de bu sene Ebru’yla olmak istedik, teklif ettik, kabul etti. Böylece Ebru da bu tarafta kaldı. Birisi Rap’te, birisi de normal O Ses’te" yorumunda bulundu.
 
Hadise-Ebru Gündeş değişikliğinin yanı sıra popçu Murat Boz ve şovmen Beyazıt Öztürk'ün yanında 36 yaşındaki şarkıcı Oğuzhan Koç da jüri olarak 'O Ses' izleyicisiyle buluşmuştu.
 
'O SES TÜRKİYE' JÜRİLERİ 
Sevilen yarışmada daha önce; Mustafa Sandal, Yıldız Tilbe, Gökhan Özoğuz, Sibel Can, Hülya Avşar, MFÖ'den Mazhar Alanson ve Özkan Uğur da görev yapmıştı.