Eğitime kar engeli

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Eğitime kar engeli
04 Mart 2012 Pazar 18:32 tarihinde eklendi, 1.187 kez okundu.

Hakkari'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il genelindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi. 
    
Hakkari Valisi Muammer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda pazartesi günü eğitim yapılamayacağını söyledi. 
    
Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Tekman İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özsoy, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçeye bağlı köylerinde ve taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verdiklerini bildirdi. 
    
Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi, bütün ilçe ve köylerde, kar yağışı ve tipi nedeniyle okullarda 2 gün eğitime ara verildiği belirtildi. Olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara neden olabileceği bildirilen açıklamada, tüm okullarda eğitim öğretime 7 Mart Çarşamba günü devam edileceği kaydedildi. 
    
Bitlis'in Tatvan ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildi. İlçede köylere de ulaşım sağlanamıyor. 
    
Düzce Valiliğinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde yarın eğitime 1 gün süreyle eğitime ara verildi. 
    
Karabük Valiliğinde yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı Safranbolu, Eflani, Yenice ve Ovacık ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, eğitime bir gün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. 
    
Açıklamada ayrıca Karabük'ün Merkez ilçeye bağlı köyler ile Eskipazar ilçesinde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.