"Eğlence peşinde koşmayın"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, öğrencilere, ''Birer genç olarak eğlenmek hepinizin hakkıdır, ancak sorumluluklarınızı unutarak eğlence peşinde koşan birer hayat adamı olmamalısınız'' diye seslendi.

Eğlence peşinde koşmayın
20 Eylül 2011 Salı 12:51 tarihinde eklendi.

 

Özcan, yeni akademik yıl dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğrencilerin Türkiye için en büyük fırsat ve en bulunmaz hazine olduğunu vurguladı. Özcan, gençlere, "Sizler yoğun gayret ve çaba sarf ederek üniversitede elde edeceğiniz bilgi ve tecrübeyle, ülkemize her yönüyle faydalı olma potansiyeline sahip genç zihinlersiniz. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin, sizin gibi genç ve dinamik zihinlere ihtiyacı sonsuzdur" dedi. 
     
Öğrencilerin, öğrencisi olduğu üniversiteyi en iyi şekilde temsil etmekle yükümlü olduklarını ifade eden Özcan, öğrencilere "Derslerinize önem vermeli, büyük bir azimle başarının peşinde koşmalı, hocalarınıza karşı saygılı olmalı ve kampus içinde veya dışında üniversite öğrencisi olmanın verdiği olgunlukla hareket etmelisiniz" tavsiyesinde bulundu. 
     
Öğrencilerin üniversitelerine olduğu kadar, ailesine, çevresine ve ülkesine karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden Özcan, öğrencilere şöyle seslendi: 
   
 "Aileleriniz sizleri üniversiteye büyük umutlarla, belki de bin bir güçlükle göndermektedir. En kısa süre içerisinde mezun olarak birer meslek erbabı olmanızı hayal etmektedir. Hiç birinizin, ailenizin hayallerini yıkmak veya geciktirmek istediğiniz zannetmiyorum. Bu yüzden sizden istirhamım, çok çalışmanız ve eğitiminizi uzatmadan zamanında tamamlamanızdır. Böylelikle hem ailenizin büyük bir ümitle beklediği mezuniyetinizi geciktirmemiş olacak, hem de ailenize ekstra mali yük getirmemiş olacaksınız. Ayrıca, eğitiminiz için gösterdiğiniz özeni hem bedensel hem de ruhsal yönden sağlığınız için de göstermelisiniz. 
     
Sizler gençsiniz ve sorumluluk almaktan korkmamalısınız. Genç olmanın verdiği dinamizmi çok verimli şekilde değerlendirmelisiniz. Birer genç olarak eğlenmek hepinizin hakkıdır, ancak sorumluluklarınızı unutarak eğlence peşinde koşan birer hayat adamı olmamalısınız. Kendinize büyük idealler belirlemeli ve bu ideallerinizle hem kendi hayatınıza hem de başkalarının hayatına, daha da önemlisi ülkemizin istikbaline, yön vermeye çalışmalısınız." 
     
Özcan, öğretim elemanlarına da "Öğrencilerimizle iyi ilişkiler içerisinde kalarak, onların meşru zemindeki özgürlüklerini kısıtlamadan, üretkenliklerini her zeminde ortaya koyabilecekleri bir anlayışta olmanız eğitime olumlu katkı yapacaktır" mesajını verdi.