EHEC'in yeni zanlısı fasulye

EHEC salgınından ölenlerin sayısı 22’ye yükselirken, Aşağı Saksonya Tarım Bakanı Gert Lindemann, salgının kaynağının “Almanya’daki bir organik besin çiftliğinde üretilen soya filizleri olabileceğini” belirtti.

EHECin yeni zanlısı fasulye
06 Haziran 2011 Pazartesi 10:12 tarihinde eklendi, 1.183 kez okundu.

 

Lindemann, Hamburg ve Hannover kentleri arasındaki Uelzan bölgesinde bulunan çiftlikte üretilen soya filizleri ve diğer filiz çeşitleri üzerinde yapılan ön testlerin sonuçlarının beş eyalette görülen bakterinin sorumlusunu ortaya çıkarmış olabileceğini belirtti.
 
Lindemann, “Son birkaç saat içinde dikkatleri bu çiftliğe çeken belirtiler giderek arttı” derken, kesin sonuçların bugün ilerleyen saatlerde geleceğini ifade etti. Tarım Bakanı ayrıca, “Almanya’nın EHEC bakterisinin bugüne kadar keşfedilmiş en yeni ve tehlikeli türüyle mücadele etmek konusunda zorlandığını” kabul etti.
 
Hamburg’da düzenlenen basın toplantısında, eyalet Sağlık Bakanı Cornelia Storcks “yerel yetkililerin yetersiz kalan doktor sayısına çözüm bulmaya çalıştığını” belirtti. Şu ana kadar 12 ülkede tespit edilen ölümcül EHEC bakterisi, 2 binden fazla insanın hastalanmasına yol açtı.