En iyiler arasında 6 Türk üniversitesi

Yüksek öğrenimle ilgili İngiliz dergisi “Times Higher Education”, 2014 – 2015 dönemi “dünyanın en iyi üniversiteleri” listesini yayımladı

En iyiler arasında 6 Türk üniversitesi
02 Ekim 2014 Perşembe 19:50 tarihinde eklendi.

Yüksek öğrenimle ilgili İngiliz dergisi “Times Higher Education”, 2014 – 2015 dönemi “dünyanın en iyi üniversiteleri” listesini yayımladı. Listede Türkiye’den 4 üniversite ilk 200’de, toplam 6 üniversite de ilk 400’de yer aldı.

Geçen yıl yayımlanan listede ilk 200’ün içinde Türkiye’den sadece tek üniversite bulunurken bu yıl 4 üniversitenin olması dikkat çekti. Listenin ilk 200 sıralamasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi 85.ci, Boğaziçi Üniversitesi 139.cu, İstanbul Teknik Üniversitesi 165.ci ve Sabancı Üniversitesi 182.ci sırada bulunuyor. 201.ci sırada Bilkent Üniversitesi ardından Koç Üniversitesi de 301.ci olarak ilk 400’de yer alıyor.

Derginin editörü Phil Baty, Türkiye’deki üniversitelerin yükselişine ilişkin “Akademik yayınların kullandığı alıntılardan da anlaşıldığı gibi Türkiye bu yıl fark edilir biçimde bir yükseliş gösterdi. Bunun başlıca nedenlerinden biri Türkiye’de yapılan araştırmalar. TÜBİTAK ve TAEK’in ortaklığında ‘Higgs bozonu’ parçacığını bulması, araştırmalara yapılan yatırımlar, Türk kuruluşlara verilen destek de araştırmalara etkili olmuştur.” ifadelerinde bulundu.

Listenin ilk 5’inde ise ABD ve İngiltere’den üniversiteler yer alıyor. Birinci sırada ABD’deki California Institute of Technology, ikinci sırada ise Harvard Üniversitesi bulunuyor. İngiltere’den ise Oxford Üniversitesi üçüncü, Cambridge Üniversitesi’ne ise beşinci sırada yer veriliyor.


CİHAN