Endonezya'da Mısır halkı ve Mursi’ye destek gösterisi

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bugün Mısır'da yaşanan olaylar protesto edildi.

Endonezyada Mısır halkı ve Mursiye destek gösterisi
19 Ağustos 2013 Pazartesi 16:00 tarihinde eklendi.

Binlerce kişinin katıldığı protestoda göstericiler daha sonra Mısır'ın Cakarta Büyükelçiliği önünde gelerek burada da gösteri yaptı.

Mısırda yapılan darbeyi ve katliamı protesto etmek amacı ile binlerce kişi, bugün Cakarta'nın merkezi HI meydananında büyük bir miting düzenledi. Mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasetçi de katıldı. Göstericiler, darbeye ve katliama tepkisini gösterdi. Atılan sloganlarda Muhammed Mursi ve Mısır halkına destek verilirken, darbeci yönetim lanetledi.

Yakıcı öğlen sıcağında toplanan binlerce gösterici, daha sonra Mısır'ın Cakarta Büyükelçiliği doğru hareket etti. Göstericiler, açtıkları pankartlar ile Mısır elçiliğinin önünde uzun bir süre slogan atarak bekledi.

Mitingte konuşma yapanlar darbeyi ve katliamları kınadıkları gibi şiddetten uzak durulmasının önemine de vurgu yaptı.

Daha önce pazar günü düzenlenmesi düşünülen ancak Cakarta Emniyet Müdürlüğü tarafından iptal edilen protesto, bugün polis tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yapıldı.

Mısır'da yaklaşık 6 bin Endonezyalı öğrenci öğrenim görüyor. Ayrıca ülkede çok sayıda Müslüman Kardeşler sempatizanı bulunuyor.


CİHAN