"Erdoğan sayesinde içkiyi bıraktım"

Muhafazakar bir siyasi çizgiyi savunan gazeteci yazar Nazlı Ilıcak içki ile olan ilişkisini canlı yayında anlattı.

Erdoğan sayesinde içkiyi bıraktım
18 Ekim 2012 Perşembe 16:53 tarihinde eklendi, 1.444 kez okundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ’Yüz Yüze’ programına konuk olan Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak ve oğlu Mehmet Ali Ilıcak kendileriyle ilgili önemli itiraflarda bulundular. 

 
"LAİK DEMEK BU DEMEK"
 
Programda içki içtiğini itiraf eden Nazlı Ilıcak, alemlere katılan biri olmadığı belirtti. Bir ara adının viskici Nazlı’ya da çıktığını belirten Ilıcak başından geçen ilginç bir anıyı da anlattı. Ilıcak; "28 Şubat sürecinde ben Necmettin Erbakan’ı eve çağırdım başka gazetecilerle birlikte. İçki ikram ettim ve içenler içti. Nazlı Ilıcak evinde içki ikram etti diye gazetelerde manşet oldu. Laik demek bu demek. Kimsenin özgülüğünü sınırlamayacaksınız. Benim çok içen bir insan olmadığımı bütün dostlarım bilir. Muhafazakar demek hiç içki içmeyecek anlamına gelmez. İyi bir dindar olmak başka muhafazakar olmak başka. Ben denize de girerim erkekli kadın lı dans da ederim. Ama hiç bir zaman kendi çocuğumu buna teşvik etmedim. Gelinimi teşvik etmedim." dedi.
 
"ERDOĞAN SAYESİNDE İÇKİYİ BIRAKTIM"
 
Nazlı Ilıcak’ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak da Erdoğan sayesinde içkiyi bıraktığını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Benim içkiyi bırakmama Tayyip Erdoğan vesile oldu. 1991 senesinde Tayyip Erdoğan il başkanıydı o zaman, Erbakan vesilesiyle tanıştık. Sohbet ederken bana ’İçki içiyor musun?’ diye sordu. ’İçiyorum ağabey’ dedim. ’Niye? Yaradan o kadar güzel şeyler yaratmış ki; meyve sularını içip fayda almak varken sen neden içki içiyorsun?’ dedi. ’Çevre içiyor bizde içiyoruz’ dedim. Ve o akşam tanıdık biriyle akşam yemeğine çıktık. Şarap söyledik sonra aklıma o sözler geldi ve o gece içkiyi bıraktım, bir daha da ağzıma koymadım. Çünkü söyledikleri aklıma yatmıştı. içkiyi bırkaınca da bana Kur’an-ı Kerim hediye etti, okumaya başladım. Tayyip Erdoğan benim hayatımda çok önemli üç unsura vesile oldu. Bir içkiyi bırakmam, iki Kur’an okumam, üç cuma namazı kılmaya başlamam."

Medyaradar