"Esad gider mesele çözülür"

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye'de yaşanan krizin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed gitmeden çözülmeyeceğini ifade etti.

Esad gider mesele çözülür
18 Eylül 2012 Salı 19:59 tarihinde eklendi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile de görüşen Fabius, Suriye'deki yaşananların incelenmesi için Birleşmiş Milletler'in özel bir heyet belirlediğini söyledi. 

     
Fabius, ülkesinin Suriye meselesi hakkında, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilci El-Ahdar el-İbrahimi ve Arap Birliği ile sürekli iletişim içinde olduğuna değinerek, ''Esed sonrası Suriye'nin durumu ve Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılabilecek insani yardımlar konusunda siyasi düzeyde görüşmeler yapmaktayız'' diye konuştu. 
     
Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi ise yaptığı açıklamada, İbrahimi ile dün bir görüşme yaptığını ve BM Güvenlik Konseyi üyeleri ile Suriye meselesi hakkında görüşmek üzere New York'a gideceğini söyledi. 
     
Suriye meselesinin özellikle BM daimi üyeleriyle ele alınacağını ifade eden Arabi, ''İbrahimi'nin Suriye ile ilgili henüz kesinleşmiş bir planı yok. Ancak kendisi öne sürülen fikirler üzerinde düşünüp, bir neticeye varacaktır'' ifadesini kullandı. 
     
Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un Mısır Başbakanı Hişam Kandil ile de bir görüşme yaptığı belirtildi. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin ele alındığı ifade edildi.