Esad'la 'ya tamam ya devam' günü

Arap Birliği dışişleri bakanları Suriye konusunu görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı. Toplantıda, Suriye'de görev yapan Arap Birliği gözlemci heyetinin görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağı görüşülüyor.

Esadla ya tamam ya devam günü
08 Ocak 2012 Pazar 17:26 tarihinde eklendi.

 

Arap Birliği dönem başkanlığını elinde tutan Katar Başbakanı Şeyh Hamid bin el Tani, gözlemci heyetinin vakit kaybetmesine gerek olmadığını, Suriye'nin tavrında bir değişiklik olmadığını söyledi.
 
Arap Birliği ise, gözlemci heyetinin görev süresinin uzatılmasını ve bu konuda Birleşmiş Milletler'den yardım alınması üzerinde duruyor.
 
DABİ, BAKANLARA BİLGİ VERECEK 
Toplantıda Arap Birliği gözlemci heyeti başkanı Sudanlı general Mustafa Dabi, dışişleri bakanlarını bilgilendirecek. Dabi'nin Suriye'de heyetin çektiği fotoğrafları, haritaları ve görgü tanıklarının görüşlerini içeren dökümünları Arap Birliği dışişleri bakanlarıyla paylaşması bekleniyor.
 
'11 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI 
Arap Birliği dışişleri bakanları Suriye'yi konuşmak için toplandığı bir sırada ülkede şiddet olayları da devam ediyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ülkenin güneyindeki Dera kentinde isyancılarla çatışmaya giren 11 askerin öldürüldüğünü iddia etti.
 
RUS SAVAŞ GEMİLERİ SURİYE'DE 
Suriye resmi haber ajansı SANA dün gece bir Rus donanmasının Suriye'nin Tartus deniz üssüne yanaştığını açıkladı.
 
Şam ve Moskova arasındaki sağlam bağın göstergesi olarak nitelendirilen hareket, donanmada çalışan bir Rus yetkili tarafından, "Gemilerimiz Suriye kıyılarına yanaştı. Bu ziyaret, iki ülkeyi yakınlaştırma ve dostluk bağlarını güçlendirme amacı taşıyor" şeklinde yorumlandı.
 
SANA, "Tartus'a yanaşan Rus donanmasının kaptanları Suriye halkına dostluk duygularını bildirdi" açıklamasının yaparken, Tastus üssünün yöneticisi Atef e- Nadaf, "Rusya'nın Suriye halkına karşı tutunduğu saygılı tavır karşısında hürmetlerini sunduğunu" belirtti.

NTV