Eşcinsel sorusu çok kızdırdı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a röportaj sırasında sorulan bu soruya çok sert yanıt geldi.

Eşcinsel sorusu çok kızdırdı
25 Eylül 2012 Salı 12:54 tarihinde eklendi.

BM Genel Kurulu 67. dönem toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, CNN'den Piers Morgan'a röportaj verdi.

 
Daha önce sık sık eşcinsellik karşıtı açıklamalar yapan İran Cumhurbaşkanı'na bu kez "ya çocuklarınızdan biri gelip size eşcinsel olduğunu söyleseydi, ne yapardınız?" diye soruldu.
 
Soruya sert biçimde cevap veren Ahmedinejad, "siz bir kişinin eşcinsel doğduğuna inanıyor musunuz? Eşcinsellik yaradılışa terstir" diye konuştu.
 
Morgan'ın sorusu, Ahmedinajad'ın eşcinselliği hırsızlıkla karşılaştırdığı sözlerinden sonra geldi. İran Cumhurbaşkanı, "belki bir ülkede hırsızlık yasallaştırılmak istenebilir. Eğer birileri çirkin bir davranışı kabul ediyor ya da yasallaştırıyorsa diğer ülkelerden de bunu tasdik etmesi beklenemez" diye konuştu.
 
İRAN'DA EŞCİNSEL YOK
 
İran Cumhurbaşkanı 2007 yılında Columbia Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada “İran'da eşcinsel olmadığını” ileri sürmüş ve “İran'da böyle bir olay yok. Bunun olduğunu size kim söyledi bilmiyorum” sözleri salonda gülüşmelere neden olmuştu.
 
İranda eşcinsellik suç olarak kabul ediliyor. mayıs ayında 4 eşcinselin idam edildiği basına yansımıştı.