"Esed'in gitmesine müsaade ediyoruz"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Velid el-Bunni, taviz verebilecekleri tek noktanın, Beşşar Esed'in mahkemeye çıkarılmadan gitmesine müsaade edilmesi olduğunu söyledi.

30 Aralık 2012 Pazar 20:16 tarihinde eklendi.

 

Bunni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''SMDK'nın taviz verebileceği tek nokta, Beşşar Esed'in mahkemeye çıkarılmadan gitmesine müsaade edilmesi'' diye konuştu. Bunni, 50 binden fazla kişiyi öldürmesinin ardından Esed'e mahkemeye çıkarılmadan gitmesine izin verilmesinin başlı başına ''büyük bir tolerans'' olduğunu ifade etti. 
 
SMDK'nın kabul edebileceği durumların Esed'in gitmesiyle başlayacağını vurgulayan Bunni, bunu içermeyen hiçbir durumu kabul etmediklerini ifade etti. Bunni, SMDK'nın kuruluş belgesinde de bu durumun açıkça belirtildiğini hatırlatarak, hiçbir koşulda bu talebin değiştirilemeyeceğini dile getirdi. 
 
Bu arada BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi de Suriye'deki tarafları 30 Haziran'da kabul edilen Cenevre anlaşmasını uygulamaya çağırdı. Cenevre anlaşması, Suriye'de yönetimin ve bütün kesimlerin seçime iştirak etmesini ve ülkenin geleceğini halkın belirlemesini öngörüyor. 
 
SMDK Sözcüsü Bunni, bu anlaşmayı ''aldatma planı'' olarak niteleyerek, Esed'e güvenmediklerini belirtti.