"Eşlerimizin bile tutuklanacağını sandık"

Odatv davasından tahliye olan Nedim Şener, Medya Mahallesi'nde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eşlerimizin bile tutuklanacağını sandık
14 Mart 2012 Çarşamba 11:39 tarihinde eklendi, 1.913 kez okundu.

 

Oda TV davasında yargılanırken, 375 gün tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edilen gazeteci Nedim Şener ve eşi Vecide Şener, CNN Türk'te Ayşenur Aslan'ın Medya Mahallesi programına konuk oldu.
 
Nedim Şener, Silivri Cezaevi'nde yaşadıklarını anlatırken zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayan Nedim Şener, ODA TV davasının tutuklu sanıklarından Müyesser Yıldız'ın içeride çok farklı bir eziyet çektiğini anlattı. 
 
"50-60 metrekarelik bir odada tek başına kalıyor ve kadın orada üşüyor. Kendisine bir kaç kez Bakırköy Kadın tutukevine naklini istemesini söyledim. Allah aşkına yalvarıyorum. Cezaevi savcısı ne yapacaksa yapsın.Bu akşam yastığa başımızı huzur içinde koyabilmek için, Müyesser Yıldız için bir şeyler yapılsın. Ufacık küçücük bir kadıncık orada tecrit altıda yaşıyor. " dedi.
 
Tahliyesi'ne sevinemediğini söyleyen Nedim Şener, "Barış Terkoğlu bizim tahliyemize çok sevinirken biz sevinemedik. Utancımızdan biz yere bakıyoruz adamlar bizim için seviniyor. Bu çok kötü bir his" dedi.
 
Silivri'de şartların çok kötü olduğunu söyleyen Şener, "Silivri de kahraman olunmuyor, insanı çürütüyor. Faşizm de ancak cezaevi övülür. Nazlı Ilıcak'a soruyorum. Cezaevini övmek ne demek yani. Neyi savundun sen. Öyle kıyım yapılıyor ki. Barış'ın halini bir görün." dedi.
 
Cezaevinin çok soğuk olduğundan söz eden Şener, "Vecide'ye kalem tutamıyorum, üşüyorum eldiven getirir misin? dedi, eldiven yasak. Ne söylenebilir ki?" dedi.
 
Nedim Şener, Bakanların söylemlerindeki değişime dikkat çekerek, "Bülent Arınç'ın aramasını azımsamayın, vicdana geliyor. Vicdanından arıyor." dedi.
 
"KIZIMIN ETEĞİNİ ÇIKARTTIRDILAR"
 
Cezaevi'ne girişlerde çok sıkı aramalardan geçildiğinde söz eden Vecide Şener ise yaşadığı bir örneği anlattı:
 
"8 yaşındaki kızm babasını görmeye giderken renkli kıyafetler giymek istiyordu. Mavi - yeşil etek. O gün de mavi bir etek giydi. Etekteki 3 tane metal düğmeyi fark edememişiz. Cihaz ötüyor diye kızımın eteğini çıkarttırdılar. Daha büyük olsaydı asla izin vermezdim ancak babasını görmeyi çok istediği için hırkasını beline sararak içeri girebildi."
 
Nedim Şener ise Doğan Yurdakul'un vefat eden kanser hastası eşinin ziyaerti sırasında tokalar nedeniyle peruğunun çıkarıldığını söyledi. Gözyaşları içinde konuşan Nedim Şener, "Doğan abiden çok özür diliyorum, kızından çok özür diliyorum ama bunu söylemem lazım. Doğan Yurdakul'un kızı geldi. Aramada sutyenin çıkarıyor. Koruma memuru aramak için geldiğinde, göğüslerini açmış. Böylesi bir eziyet yaşatılıyor" dedi.