"ETA’nın kürtajla ilgisi var"

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz’ın, ayrılıkçı terör örgütü ETA ile kürtajı kıyaslaması büyük tepki çekti.

07 Mayıs 2013 Salı 21:41 tarihinde eklendi.

 

Bugün Fransa’da 6 ETA üyesinin yakalandığı operasyona dair bilgi vermek üzere basın karşısına çıkan Diaz, gazetecilerin kürtaj ve Prenses Cristina davası gibi güncel konuları sorması üzerine, “Önce bugünkü konu üzerine konuşalım sonra diğer şeyler, çünkü ETA’nın kürtajla bir ilgisi yok. İyi, alakası var, ama, sonuçta, o kadar değil.” dedi.
 
Daha sonra kürtaj konusuna geri dönen Jorge Fernandez Diaz, Adalet Bakanı Alberto Ruiz Gallardon’un kürtaj yasasını değiştirme girişimini sonuna kadar desteklediğini söyledi.
 
Diaz’ın sözlerinin kamuoyunda tepki oluşturması üzerine bir açıklama yayınlayan İçişleri Bakanlığı, “İçişleri Bakanı Jorge Fernández Díaz hiçbir zaman kürtaj yapmak isteyen insanlarla ETA teröristlerini kıyaslamak istememiştir. Bakan’ın isteği, antiterör operasyonuyla ilgili sorularla kürtaj sorusunun birbiriyle karışmaması için daha sonra cevaplamaktı. Gerçekten öyle de oldu. İçişleri Bakanı, altı ETA üyesinin tutuklanmasına ilişkin soruları cevapladıktan sonra, kürtaj meselesine dair kendi fikrini ortaya koydu.” ifadelerini kullandı.

CİHAN