"Euro bölgesinde büyüme göreceğiz"

Başbakan Yardımcı Ali Babacan, Washington’da Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen 'İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör' konulu foruma katıldı.

Euro bölgesinde büyüme göreceğiz
11 Ekim 2013 Cuma 20:50 tarihinde eklendi.


Forumun açılış konuşmasını yapan Babacan, “2023’te İstanbul’u dünyanın en büyük 10 uluslararası finans merkezi arasında görmek istiyoruz.” dedi.

İstanbul'un bölgesel ve uluslararası bir finans merkezi olması hedefiyle önemli merkezlerde düzenleneceği ifade edilen forumların ilki başkent Washington’da başladı. Forumun açılışına katılan Başbakan Yardımcı Ali Babacan, Türk ve Amerikalı yatırımcı ve işadamlarına seslendi.

Küresel ekonomik krizin 2013 yılında yeni bir sürece girdiğini, ancak bittiğini söylemenin henüz mümkün olmadığını dile getiren Babacan, gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkelere göre daha hızlı büyüdüklerine dikkat çekti.

Son dönemde gelişmiş ekonomilerde de büyümeye yönelik bazı olumlu sinyaller gözlemlediklerini ifade eden Babacan, Euro bölgesinde gelecek yıl çok küçük bir miktarda büyüme beklendiğini belirtti. Euro bölgesinde bu yıl da az miktarda bir büyüme beklendiğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Babacan, “Gelecek yıl bunu gözlemleyeceğiz.” dedi.

Babacan, konuşmasında yarıca İstanbul’un konumu ve tarihi bakımından önemine dikkat çekti ve Borsa İstanbul’un faaliyetlerinden övgüyle bahsetti.

Babacan, konuşmasının ardından IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında düzenlenen G20 Bakanları görüşmesine katılmak üzere forumdan ayrıldı.


CİHAN