Evreni çözen adam 70 yaşında

Dünyaca ünlü İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking, 70 yaşına girdi

Evreni çözen adam 70 yaşında
09 Ocak 2012 Pazartesi 08:01 tarihinde eklendi, 2.332 kez okundu.

 

Stephen Hawking öğretim üyeliği yaptığı Cambridge Üniversitesinde gün boyu süren ve "Evrenin Durumu" başlıklı, onuruna düzenlenen konferansa sağlık durumu nedeniyle katılamadı.

Cambridge Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Lezsek Borysiewicz, Stephen Hawking’in Cuma günü hastaneden taburcu edildiğini ve konferansa katılamayacağını söyleyerek, "Stephen bizi dinliyorsan, hepimiz doğum gününü kutluyoruz" dedi.
 
Stephen Hawking, konferansı internet üzerinden yapılan canlı yayınla izledi. Profesör Hawking’in konferansa konuşmacı olarak katılması bekleniyordu. 21 yaşındayken tedavisi olmayan "Amyotrofik lateral skleroz (ALS)" adlı sinir hastalığına yakalanan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hawking’in birkaç yıl içinde öleceği tahmin edilmişti. Bu hastalıkla yaklaşık 50 yıldır mücadele eden matematik ve fizik profesörü Hawking, "Zamanın Kısa Tarihi" gibi çok sayıda önemli esere imza attı.
 
Stephen Hawking son olarak, "New Scientist" dergisinin "En çok neyi düşünürsünüz" sorusunu, "kadınları" diyerek yanıtlamış ve şakayla karışık, "Evrende topyekun büyük sır onlarda" ifadesini kullanmıştı.
 
Günümüzün Einstein’i kabul edilen Stephen Hawking, kainat ve yer çekimi gibi konulardaki çalışmalarıyla biliniyor.