Felaket onun yüzünden mi yaşandı?

Atlantik Okyanusu'na çakılan ve 228 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili korkunç iddia...

Felaket onun yüzünden mi yaşandı?
08 Haziran 2012 Cuma 13:13 tarihinde eklendi, 1.003 kez okundu.

 

Atlantik Okyanusu'na çakılarak 228 kişiye mezar olan Air France jetinin son anlarıyla ilgili ortaya yeni bir iddia atıldı.
 
2009 yılında yaşanan kaza sırasında Kaptan Marc Dubois'nin uçağın kontrolünü yardımcı pilotlara bıraktığı ve fırtınada uçağın kontrolünün yitirildiği ortaya çıkmıştı.
 
Şimdi de, 58 yaşındaki kaptan pilotun o sırada görevde olmayan Air France uçuş görevlisi Veronique Gaignard ile birlikte olduğu, bu yüzden kabine geç gittiği ve uçağın kontrolünü zamanında alamadığı iddia edildi.
Fransız Uçuş Kazaları Araştırma Birimi'nin yöneticisi Jean-Paul Troadec, Veronique Gaignard'ın araştırmalarının bir parçası olmadığını söyledi ve biriminin pilotun özel hayatıyla ilgilenmediğini açıkladı.
Uçağın kara kutu kayıtlarında, uçuş sırasında yakalandıkları fırtınadan kurtulabilmek için yardımcı pilotların kaptanı çağırdıkları, ancak kaptanın kabine neredeyse bir dakika sonra geldiği ortaya çıkmıştı.
 
Şimdi, tüm açıklamaların ardından kaza sırasınnda kaptanın Veronique Gaignard ile birlikte olduğu, bu yüzden kontrolleri almakta geç kalarak, felakete yol açtığı iddia ediliyor.

Milliyet