Ferguson'da gergin bekleyiş

Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığına karar vermesinin ardından yaşanan şiddet olayları ikinci gününe girerken, salı sabahı Brown'ın vurulduğu yerden birkaç sokak ötede, başka bir siyahi genç park edilmiş aracında ölü olarak bulundu.

Fergusonda gergin bekleyiş
26 Kasım 2014 Çarşamba 11:49 tarihinde eklendi.
ABD'nin Missiouri eyaletinde, jürinin 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren beyaz polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığına karar vermesinin ardından yaşanan şiddet olayları ikinci gününe girerken, salı sabahı Brown'ın vurulduğu yerden birkaç sokak ötede, başka bir siyahi genç park edilmiş aracında ölü olarak bulundu. 
 
DeAndre Joshua adlı 20 yaşındaki gencin cesedi, jürinin polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek görmemesi kararının hemen ardından başlayan ilk gösterilerin başlamasından sonra bulundu. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, iki gündür yoğun şiddet olaylarının yaşandığı St. Louis Bölgesi Polis Müdürü Jon Belmar, 20 yaşındaki DeAndre Joshuna'nın ölüm nedenini açıklamaktan kaçınırken, haberlerde Joshua'nın içinde ölü olarak bulunduğu aracın sürücü camlarının kurşunlarla patlatıldığı belirtildi. Çevrede bulunan kişiler de, pazartesi gecesi silahlı dört kişinin bir yerleri yağmalamaktan ve birilerini öldürmekten söz ettiklerini duyduklarını söyledi.
 
Polis tarafından şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçen olayın cinayet olup olmadığının araştırıldığı belirtildi. Joshua'nın, beyazların işlemiş olabileceği bir cinayete kurban gitmesinden ve bunun bölgedeki şiddet olaylarını tırmandırmasından endişe ediliyor.