FETÖ’nün izdivaç ablasına yeni şok!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün izdivaç ablalığını yaptığı ve kriptolu haberleşme uygulaması ByLock’u kullandığı gerekçesiyle hakkında 7 yıl 11 ay hapis cezası verilen avukat Özge Elif Hendekçi’nin cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandı.

FETÖnün izdivaç ablasına yeni şok!
17 Nisan 2019 Çarşamba 18:20 tarihinde eklendi.
Fetullahçı Terör Örgütü içerisinde izdivaç ablalığı yaptığı ve örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı tespit edilen Özge Elif Hendekçi hakkında dava açılmıştı. Davası geçtiğimiz aylarda İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşmüştü. Mahkeme heyeti Hendekçi'nin 7 yıl 11 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetmişti.
 
Özge Elif Hendekçi cezası ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurarak ceza hükmünün kaldırılmasını talep etmişti. Hendekçi'ye bir şok da BAM'dan geldi.
 
HAPSİ ONANDI
 
Sabah'tan Sema Alim DALGIÇ İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Hendekçi'nin istinaf başvurusunun esastan reddine karar vererek mahkemenin verdiği 7 yıl 11 ay hapis cezasını onadı.
 
Daire kararında şu ifadelere yer verdi: "Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğinde göre, mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından başvuruda bulunan sanık ve sanık müdafiinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla istinaf başvurusunun esastan reddine, sanığa verilen ceza miktarı, tutuklulukta kaldığı süre, atılı suçun niteliği karşısında sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir."