"Filistin’in BM’de tanınmasının sebebi Türkiye’dir"

Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, "Eğer Türkiye'nin güçlü desteği olmasaydı, Filistin’de elde edilen hiçbir başarı belki olamayacaktı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Filistin devletinin tanınmasının yegane sebebi Türkiye’dir.” dedi.

Filistinin BMde tanınmasının sebebi Türkiyedir
15 Mart 2013 Cuma 20:01 tarihinde eklendi.

 

 
Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Büyükelçi Maarouf, burada yaptığı konuşmada, Türkiye-Filistin ilişkilerinin öz kardeş düzeyinde olduğunu söyledi. Filistin'in devlet olma davasında, Türkiye’den büyük destek gördüklerinin altını çizen Maarouf, şöyle devam etti: 
 
“Filistin için Türkiye, bizim yaptığımızdan daha çok çalışıyor. Eğer Türkiye’nin güçlü desteği olmasaydı, Filistin’de elde edilen hiçbir başarı belki olamayacaktı. BM’de Filistin devletinin tanınmasının yegane sebebi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Türk halkı, sadece Filistin halkının arkadaşı değil, öz kardeşidir. Çok sayıda Türk, Filistin’i savunurken Filistin’e defnedildi.

Birçok Filistinli de Osmanlı Devleti’ni müdafaa adına burada, bu topraklarda şehit oldu. Çanakkale’de bizim 76 tane Filistinli şehidimiz var. Bunun için biz tek milletiz, tek devletiz. Biz Osmanlı cübbesini çıkardığımızdan beri, Osmanlı'nın yıkılışından bugüne kadar İngilizlerin sömürgesi ile birlikte kan ile bedel ödüyoruz. Başkanımın şahsında bütün Filistin halkının selam ve sevgilerini Malatyalı kardeşlerime iletmek istiyorum. Filistin’i desteklemelerinden, Filistin ile ilgili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Büyükelçi Maarouf’u ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Filistinlilerin davasını Türkiye’nin kendi davası gibi gördüğünü ifade eden Çakır, “Bizim arzumuz, Filistin’in kendi içerisinde de tek vücut ve birlik olmasıdır.” dedi. 
 
Filistin’in bağımsızlığına kavuşacağına inandıklarını dile getiren Çakır, “Bugün Filistin davasında atılan her adım Türk halkı tarafından yakinen izleniyor. Oradaki acıları yüreğimizde hissediyoruz. Filistin halkının bu zulümden kurtularak, dünyada kabul gören bağımsızlığını kazanmış güçlü bir ülke haline gelmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum.” diye konuştu. Ziyaret sonunda Başkanı Ahmet Çakır, Büyükelçi Nabil Maarouf’a kayısı kristali ile Malatya kayısısı hediye etti.

CİHAN