Flamingolarla renklendi

Flamingolar her yıl olduğu gibi bu yıl da yine Akgöl ve Erçek gölüne akın etti.

Flamingolarla renklendi
22 Ağustos 2013 Perşembe 11:39 tarihinde eklendi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da İran'ın Urmiye Gölü'nden göç eden binlerce flamingo, Van'ın Özalp İlçesi'nde bulunan Akgöl ve Ercek Beldesi'ndeki sazlık alanlarda konuklamaya başladı. Flamingoların bu yıl Akgöl'e yoğun bir şekilde göç ettiğini belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, Vangölü Havzası'nın flamingolar için önemli beslenme ve üreme alanı olduğunu söyledi.

 
Van havzasında bulunan göller, İran'dan göç ederek gelen flamingolarla renklendi. Heryıl Urmiye Gölü'nden göç ederek belli bir süre Van Gölü havzasında bulunan sulak alanlara göç eden flamingolar, bu yıl Özalp İlçesi'ndeki Akgöl ve Erçek Gölü'nü mekan tuttu. Turuncu ve beyaz renkleriyle göllere ayrı bir güzellik katan flamingolar, 3 ay sonra Afrika ülkelerine ulaşmak için göç edecek. Yaklaşık 5 bin flamingonun, Akgöl ve Erçek Gölü'nde konakladığını belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, flamingoların bu yıl iki hafta erken geldiğini söyledi. Doç. Dr. Aslan şu bilgileri verdi:
 
"Flamingolar her yıl olduğu gibi bu yıl da yine Akgöl ve Erçek gölüne akın etti. Şu anda yaklaşık olarak 5 bin flamingo buraya göç etti. Tabii bunların sayısı artacak. Bu yıl geçen yılki sayıyı aşmasını bekliyoruz. Burası özellikle üreme, beslenme ve dinlenme için çok özel bir bölge konumunda. Çünkü buralar insanların yaşam alanlarına uzak. Bu alanları korumalıyız."

DHA