Füzeleri gazete ve TV'lere çevirdi

Kim Jong Un, füzeleri gazete ve televizyon binalarına çevirdi. "İftira ve hakaret"e devam edilmesi halinde, bu hedeflerin vurulacağı tehdidinde bulunuldu.

Füzeleri gazete ve TVlere çevirdi
04 Haziran 2012 Pazartesi 13:27 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.

 

Güney Kore basını son olarak Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da düzenlenen bir çocuk festivalini alay konusu yaptı. Çocuk festivalinin Güney Kore basını tarafından alaya alınmasına Kuzey Kore yönetimi sert tepki gösterdi.
 
Kuzey Kore ordusundan yapılan açıklamada, Güney Kore'deki "Choson Ilbo, "JoongAng Ilbo", 2Dong-a Ilbo" gazeteleri, KBS, CBC, MBC ve SBS televizyonlarının yayın yaptığı binaların adresleri yayınlanarak, söz konusu binaların füze menzilinde olduğu belirtildi.
 
'İFTİRA KAMPANYASINA SON VERİN' 
Kuzey Kore ordusunun açıklamasında, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung Bak ve bu ülke basını "iftira kampanyası" düzenlemekle suçlandı. Bu duruma son verilmemesi halinde, gazete ve televizyonların vurulacağı belirtilirek, savaş tehdidinde bulunuldu.
 
"MEDYAYA TEHDİDE SON VERİLMELİ' 
Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Kuzey Kore'nin tehdidinin ciddiye alındığı belirtilerek, "Medya kuruluşlarımıza bu tür tehditlere derhal son verilmeli" denildi.
 
20 BİN ÇOCUK TOPLANDI 
Kuzey Kore basınında yer alan haberlere göre, Kore Çocuk Birliği'nin 66'ıncı kuruluş yıldönümü çerçevesinde 20 bin çocuk dün Pyongyang'da buluşarak, çeşitlik etkinlikler gerçekleştirdi. Törende 20 bin çocuk, Kuzey Kore'nin yeni lideri Kim Jong Un'a bağlılığını da bildirdi.
 
Çocuk Festivali, Güney Kore basını tarafından alay konusu olunca, Kuzey Kore buna sert çıkarak, "iftira propagandası"na son verin çağrısı yaptı.

NTV