Gayler AKP'ye sırt çevirdi

Wall Street Journal'ın blog sitesinde yer alan bir makalede, gaylerin AKP'ye sırt çevirdiği iddia edildi

Gayler AKPye sırt çevirdi
19 Mayıs 2011 Perşembe 10:35 tarihinde eklendi, 1.090 kez okundu.

 

Wall Street Journal'ın blog sitesinde yer alan bir makalede, gay seçmenin AKP'ye sırt çevirdiği öne sürüldü.
 
Wall Street Journal'ın blog sitesinde yer alan bir makalede, Türkiye'deki gaylerin bu seçimde AKP'ye değil, CHP'ye oy verecekleri öne sürüldü.
 
Buna göre, Türkiye'deki gayleri buluşturan internet sitelerinden biri olan haydiGAYri.com tarafından yapılan ankete göre, katılımcıların yaklaşık yüzde 45'i CHP'ye oy vereceklerini belirtti. AKP'ye oy vereceklerin oranı ise yüzde 31.3 oldu.
 
2007'de aynı anketin sonuçları bundan farklı çıkmıştı. O zaman katılımcıların yüzde 33.1'i AKP'ye, yüzde 28.3'ü ise CHP'ye oy vereceklerini bildirmişti.
 
Sitenin yaklaşık 7 bin 200 kayıtlı kullanıcısı var ve her bir IP numarasının tek oy sayıldığı ankete katılanların bu kullanıcıların çoğu büyük şehirlerden. Bu değişime en önemli etken olarak, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Selma Alive Kavaf'ın geçen yılki "eşcinselliğin bir hastalık olduğu ve tedavi edilmesi gerektiği" yönündeki sözleri gösteriliyor.
 
Siteyi yöneten ve adı sadece Ozan olarak açıklanan aktivist, "Aliye Kavaf'ın bu açıklaması oy tercihinin değişmesindeki temel nedenlerden biri. Ayrıca son zamanlarda üzerimizde daha fazla baskı hissediyoruz. Sözgelimi sitemiz hiçbir açıklama yapılmaksızın iki kez kapatıldı" diyor.
 
Türkiye'deki gay topluluğun oyunun, yaygın olarak AKP'nin zaferle çıkması beklenen seçimin sonucuna bir etki yapmasının beklenmediğinin belirtildiği makalede, bu topluluğun seçeneklerinin sınırlı olduğuna da dikkat çekiliyor.
 
Ozan, "CHP daha az dindar olsa bile, her iki partinin de gay haklarını genişletmek gibi bir derdi yok" diyor ve internet sitesi yüzünden tehdit e-postaları aldığını söylüyor.
 
Türkiye'de gay hakları örgütü Kaos GL'nin, AKP hükümetinden yeni anayasada eşcinsellerin haklarının garanti altına alınmasını istediğinin hatırlatıldığı haberde, büyük partilerden sadece birinin, BDP'nin bu çağrıya destek verdiği kaydedildi.

Gazeteport