Gazze ve Yemen'e Zekat Bağışı: Acil Gıda Yardımlarına Destek Verin

‘’Zekât Malı Arındırır’’ sloganı ile çıktığımız bu yolda ayni ve nakdi yardımlarınızı zekât olarak toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Gazze ve Yemene Zekat Bağışı: Acil Gıda Yardımlarına Destek Verin
26 Mart 2024 Salı 19:23 tarihinde eklendi.

Zekât Bağışı
 

‘’Zekât Malı Arındırır’’ sloganı ile çıktığımız bu yolda ayni ve nakdi yardımlarınızı zekât olarak toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Yedi Başak İnsani yardım derneği olarak bu yardımların ihtiyaç haritalarında belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere ulaşana kadarki tüm süreçleri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Zekât bağışı yapmak için ZEKÂT yaza 3157’ye SMS olarak 15 TL (On Beş Türk Lirası) değerinde zekât bağışı işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Zekât vermenin önemini ve kıymetini sizler de ihtiyaç sahiplerini sevindirerek yaşayabilirsiniz. Zekât vermek malı arındırmak dışında toplumsal dayanışma ve adalet ortamının da tesis edilmesine katkıda bulunan güzel bir davranış ve sorumluluktur. Bu sorumluluğu yerine getirirken hem bireysel hem de toplumsal bir gelişim gözlemlenir. Dinimizin beş temel esasından olan zekât vermek pratikte ve ruhani boyutta insanlara ivme kazandıran bir davranıştır. Yardım amacı taşıyan bu davranış kişiyi Allah’a da yaklaştırır. Manevi Tatmin sağlamanın yanı sıra insanlara yardım etmenin huzuruna da kişinin erişmesini sağlar. Zira zekât vermek, kişinin malının bir kısmını Allah yolunda harcamasına vesile olmaktadır. Malın Temizlenmesi sayesinde de mallarda bereket ve bolluk sağlar, bilinçsiz yolla helal olmayan kazançların üzerindeki haramların temizlenmesini sağlar. Malı güçlendirir, çoğaltır. Toplumsal olarak dengenin Sağlanması toplum içerisindeki huzur ve refahın artmasını sağlar, fakir kimselere el bolluğu sağlarken zengin kimselerin de fazla biriktirmekten, israftan ve savurganlıktan kaçınmasına da vesile olur. Bunun yanı sıra toplumdaki dayanışma, kardeşlik ve adalet duygularını da tetikleyerek güvenlik sorunları yaşanmasının da önüne geçer. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma konusunda da tüm toplum genelinde kardeşlik duygusunun bağlanmasına ve gelişmesine katkıda bulunur. Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar atasözünün de ifade ettiği gibi eşitsizlikten dolayı çıkabilecek güvenlik sorunları, tartışmalar, kavga ve husumetlerin de bu şekilde önüne geçilmesine büyük oranda katkıda bulunur. Zira zekât zenginleri fakirleştirmeyecek ve fakirleri de zenginleştirmeyecek fakat ihtiyaçların giderilmesine katkıda bulunabilecek bir miktardır. Toplumsal olarak zekât vermek fakir kimselerin desteklenmesi bakımından oldukça önemlidir. Zekât, toplumun fakir kesimlerine destek olur. Bu destek de toplumdaki gelir eşitsizliğini azaltarak sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunur.
 

Sadaka vermek
 

Peygamberimizin öğretilerinden de bildiğimiz üzere bir sıcak gülümseme bile sadaka yerine geçmektedir. Dinimizde sadaka vermek oldukça kolaylaştırılmış bir ibadettir. Rabbimiz şüphesiz ki bizleri cenneti ile mazhar edebilmek için bizlere sayısız güzellikler ve kolaylık sunmuştur. Bu kolaylıklar arasında da en faziletli olanlarından birisi sadaka vermek ve iyiliklere vesile olmaktır. Sadaka vermek kişiyi hastalıklı biriktirme alışkanlığından korur, empati dünyasını genişletir. Günümüz hastalıklarından en bilineni biriktirme ve israf rahatsızlığıdır. Araf Suresi 31. Ayette de bahsettiği gibi Rabbimiz , ‘’Ey Âdemoğulları! Her mescit yanında süslü elbiselerinizi giyinin, yiyin, için, fakat israf etmeyiniz. Şüphesiz Allah, israf edenleri sevmez.’’ Buyurmaktadır. İsraftan kaçınmanın en güzel yolu sadaka vermektir. Bazı sadakalar vardır ki sizleri bir ömür ve ahiret hayatında da kötülüklerden sakınır, kalıcı bir sevap kapısı açar, bunlardan en bilineni hayırlı evlat yetiştirmek ve kalıcı bir iyilik yapmaktır. Kalıcı iyilikler arasında devamlılığı olan su kuyusu açtırmak, bir Mescid yaptırmak, hasarlı camilerin kalıcı restorasyonlarını sağlamak gibi faaliyetler yer almaktadır. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak camii yapımı, eğitim kurumlarının düzenlenmesi, Afrika bölgesinde su kuyusu açılması, Kadınlar ve gençler için kişisel gelişim kurslarının açılması gibi birçok faaliyete imza attık. Sizler de bizlere bu gönül yolculuğumuzda yoldaş olmak isterseniz, Yedi Başak üzerinden vermek isterseniz, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz.  Ziraat bankası hesap numaralarımız üzerinden de EFT ve Havale işlemlerinizi gerçekleştirerek yardımlarınızı iletebilirsiniz. Bunun yanı sıra hızlı bir şekilde web sitemiz üzerinden bağışlarınızı kolaylıkla iletebilirsiniz. .  Diğer projelerimize yardım ederek sadaka vermek için diğer projelerimize de yardım yapabilir ve web sayfamız üzerinden bu projeleri de inceleyebilirsiniz. Yedi Başak olarak bizler bu iyilik hareketinde sadece insan ilkesiyle çıktığımız bu yolda hayırseverlerimizi yanımızda görmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Bir umut olmak için bu Ramazan ayında da Bir umuttur Ramazan sloganıyla sadaka bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine iletiyoruz.
 


 

Kudüs iftar verme
 

Ülkemiz yardımlaşmanın ve paylaşmanın asıl adı olan bir coğrafyadır. Bolluk ve bereketler ülkesidir. Bilindiği üzere dünya üzerinde Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulmün ve baskının bir açıklaması yapılamayacak kadar derin sorunlar yaşanmaktadır. Her inanan insan iftarını yapabilsin, bu Ramazan ayında yatağa aç girmesin diye, şiddetin, baskının ve zulmün yıllardır eksilmeyen noktası olan Kudüs’te, Kudüs iftar verme projemizi faaliyete geçirdik. Gazze ve Filistin için yaptığımız yardım çağrılarına bir çok hayırsever vatandaşımız el verdi ve hep birlikte çok güzel işlere imza attık. Şimdi sıra bu Ramazanda Kudüs halkının da iftar yapabilmesini sağlamakta. Bizler Yedi Başak olarak herkes sahurunu ve iftarını yapabilsin diye başlattığımız Kudüs iftar verme projemiz sayesinde hayırseverler ve mazlumların arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Gelişen dünya ve büyüyen teknolojilerin yılı olan 21. Yüzyılda hala insanların soykırıma, eziyete, canice katledilmeye, çocuk, yaşlı, genç, kadın, hamile ve hasta demeksizin katledilmelerini şiddetle kınıyoruz. Bu manada elimizden gelen her türlü yardımı Gazze, Filistin ve Kudüs için kullanmaya hazırız. Elimizden gelen en azından bu Ramazan boyunca Kudüs iftar verme projemiz sayesinde yemeklerin halka ulaştırması olacaktır. Siz değerli bağışçılarımız sayesinde her gün büyüyerek çoğalıyoruz ve yaptığımız işlere sizlerin ayni ve nakdi yardımlarınız sayesinde devam ederek muvaffak olabiliyoruz. İnsan kalbi ve vicdanı o kadar büyüktür ki içerisinde bir çok milletten, renkten ve ırktan insanı sığdırabiliyor. Bizler de gönül coğrafyamızın uzandığı her yere yardımlarımızı götürmeye devam ediyoruz. Bu süreçlerde yapılan tüm akış tamamen resmi ve kanuna uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Derneğimiz ‘’Yardım Kuruluşu Yedi Başak İnsani Yardım Derneği 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14.09.2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.’’ Dilerseniz sayfamız üzerinde bulunan bağışçı hakları, dernek tüzüğü, bağımsız denetim raporlarımıza ulaşabilirsiniz. Bunların hepsinin şeffaf şekilde sayfamızda paylaşılması hesap verilebilirlik ilkemiz doğrultusunda dernek yönetimi tarafından alınmış kararımızdır.