Genç ebe ve hemşireler yemin etti

(MEÜ) Sağlık Yüksekokulu Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezunları düzenlenen törende yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.

Genç ebe ve hemşireler yemin etti
21 Mayıs 2013 Salı 17:17 tarihinde eklendi, 1.401 kez okundu.

Sağlık Yüksekokulu 12’nci dönem mezunlarının yemin töreni MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, öğrenciler ve velilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mezuniyet törenlerinin çocukların ve ailelerin hiç unutamayacakları anılar arasında olduğunu ifade eden Emekdaş, “Hocaların özverili çalışmalarıyla şekillenerek mezun olan bu gençler artık bizim öğrencilerimiz değil, meslektaşlarımız olacak.” dedi.

Mersin Üniversitesi’nin 35 bini aşkın mezunuyla Türkiye’deki örnek üniversiteler arasında olduğunu vurgulayan Emekdaş, eğitim-öğretimde kaliteden ödün vermeyen üniversitenin Türkiye’de Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketini almaya hak kazanan 13 üniversiteden biri olduğunu söyledi. Üniversitelerinde bulunan pek çok bölümün akredite edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Emekdaş, önümüzdeki yıllarda da Sağlık Yüksekokulu’nun da akreditasyon belgesine sahip olacağını belirtti.

Sağlık Yüksekokulu’nun tarihçesi, bölümleri, öğretim elemanı sayısı ve çalışma alanlarıyla ilgili bilgi veren Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sabire Yurtsever de yüksekokulun sağlık bilimleri fakültesine dönüştürülmesi için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Bu dönem ebelik bölümünden 31, hemşirelik bölümünden ise 51 mezunu sağlık camiasına kazandırdıklarını ifade eden Doç. Dr. Yurtsever, “1999-2000 eğitim öğretim yılında ebelik ve hemşirelik yüksek lisans programları açılmış, ebelik yüksek lisans programından 50, hemşirelik yüksek lisans programından ise 52 öğrenci bilim uzmanlığı derecesi almıştır.” dedi.

Mezunlar adına söz alan Sağlık Yüksekokulu Birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Fatma Betül Yaylan ise hayatlarındaki çok önemli bir dönemi geride bırakmanın heyecanı içinde olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Yüksekokulu birincisi Yaylan’a diploması ve plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş tarafından takdim edilirken, ikinci olan Sevda Korkut plaket ve diplomasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan’ın, üçüncü olan İpek Oduncu ise Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sabire Yurtsever’in elinden aldı.

Ulusal Ebelik Andı’nı okuyan mezunlar mesleklerine ilk adımı atmış oldu.


CİHAN