Gençler arasında bir anda popüler oldu... Ölüm haberleri peş peşe geldi

Özellikle gençler arasındaki tuhaf trendler her geçen gün yükseliyor. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde bulaşık makinesinde kullanılan kapsül deterjanlardan yiyen 10 genç hayatını kaybetti.

Gençler arasında bir anda popüler oldu... Ölüm haberleri peş peşe geldi
17 Ocak 2018 Çarşamba 12:56 tarihinde eklendi.
Sosyal medyada yayınladıkları meydan okuma trendinin en gariplerinden biri olan bulaşık makinesinde kullanılan kapsül deterjanlardan yeme trendi 10 gencin hayatını kaybetmesine neden oldu. CNN Türk'te yer alan haber şöyle: Gençler sosyal medyada yayınladıkları meydan okuma videosu ile kapsül deterjanları çiğniyor. Doktorlar konuya ilgi duyan kişileri özellikle de ergenleri uyarıyor. “Tide Pod Challenge” adı verilen bu yeni moda çılgınlığından uzak durmaları gerektiğini söylüyor. Özellikle Ergenlik çağına girmiş veya girmek üzere olan gençlerin çiğnedikleri bu tabletler oldukça tehlikeli birer zehir aslında. Çamaşır ve bulaşık yıkamak için kullanılan pek çok sayıdaki çeşitli tür kapsül deterjanlar etanol, polimerler ve hidrojen peroksit içeriyor ve son derece toksik. 2017’de bir üniversite öğrencisi, çekici ve lezzetli göründükleri için kapsülleri yemeye cesaret ederek “Do not Eat Laundry Pods” (Çamaşır deterjanı kapsüllerini yemeyin) adlı hicivli bir video yayınladı.
 
2018 yılında Amerikan Zehir Kontrol Merkezleri Birliği’ne (AAPCC) bildirilen 40 deterjan zehirlenmesi olayı olup, bunların yaklaşık yarısının bu ürünleri kasıtlı olarak aldığı rapor edildi.