Gizem için büyük yas

Utoya katliamında katilin kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitiren 17 yaşındaki Türk kızı Gizem Doğan için, dün Trondheim şehrine bağlı Heimdal’daki Türk camiinde dualar edildi, namaz kılındı.

Gizem için büyük yas
30 Temmuz 2011 Cumartesi 09:22 tarihinde eklendi, 1.829 kez okundu.

 

Resmi din görevlisi Abdurrahman Akkuş, cemaate pazartesi günü yapılacak Gizem Doğan’ın cenaze törenine katılmaları, aileye taziye ziyaretinde bulunma çağrısı yaptı. İmam, “Ailenin acısını paylaşın. Acı paylaştıkça azalır” dedi.
 
Gizem’in cenazesi dün akşam saatlerinde Oslo’daki adli tıptan alınarak bir uçakla yaşadıkları Trondheim şehrine getirildi  Gizem’in cenazesi ailesi ve yakınları tarafından ziyaret edilecek. Pazartesi günkü cenazeyi izlemek için 200 gazetecinin polise başvuruda bulunduğu öğrenildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katılması beklenen cenazeye Norveç’ten de üst düzey katılım olacağı belirtiliyor. Gizem Doğan’ın öldürülmesi, yaşadığı şehir Trondheim’i de yasa boğdu.
 
Şehir meydanındaki anıtın altında oluşturulan anma mevkii, çiçekler ve mumlarla doldu. Trondheim Motosiklet Kulübü üyeleri de Harley motosikletleriyle anıtın önüne giderek Gizem anısına çiçekler bıraktılar.

Habertürk