Göle düşen balıkçı, son anda kurtarıldı

Konya'da Beyşehir Gölü'nde teknede dengesini kaybedip suya düşen 19 yaşındaki Sinan Beşyüz, yardım çığlıklarını duyan çevredekiler tarafından boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Göle düşen balıkçı, son anda kurtarıldı
24 Ocak 2013 Perşembe 19:52 tarihinde eklendi.

 

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında Beyşehir Gölü'nün İçerişehir sahilinde meydana geldi.

Balıkçı Sinan Beşyüz, teknesiyle birlikte Göle açıldı. Sahilden yaklaşık 200 metre uzaklıkta dengesini kaybeden Beşyüz, tekneden suya düştü. Suda çırpınmaya başlayan Beşyüz, 'İmdat' diye çığlık atarak sesini duyurmaya çalıştı. Bu sırada sahil kenarında otomobilde oturup sohbet eden Coşkun Sunar, Mustafa Çolak ve Cengiz Savur, yardım çığlıklarını duymaları üzerine sahilde buldukları tekneyle suya açıldı. Kıyı kesiminin sazlık olması nedeniyle Göle açıldıktan bir süre sonra Beşyüz'ün teknesini gören 3 kişi, hızla o bölgeye yönelerek suda çırpınan Beşyüz'ü kurtardı.

Bu sırada Göle bir kişinin düştüğü ihbarı üzerine göl kıyısına 112 Acil Servis, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Boğulmaktan son anda kurtarılan Beşyüz, tekneyle kıyıya getirilerek ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Beşyüz'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
 
Sinan Beşyüz'ü boğulmaktan kurtaranlardan Coşkun Sunar, sahilde arkadaşlarıyla arabada otururken yardım çığlıkları duyduklarını belirterek, "Sesin gölden geldiğini fark edince sahilde bulunan bir balıkçı teknesini çalıştırıp hızla Göle açıldık. Sazlık alanı geçtikten sonra tekneyi bulduk. Sinan'ın düştüğü yer yaklaşık olarak 2.5 -3 metre derinliğindeydi. Belki geç kalmış olsaydık arkadaşımızı kaybedebilirdik" dedi.

DHA