Google Devlet Okullarına Giriyor

Google, normal fiyatı 429 dolar olan Samsung Series 5 Chromebook dizüstü bilgisayarları devlet okullarına 99 dolara sunacak. Konuyla ilgili detaylar haberimizde.

Google Devlet Okullarına Giriyor
11 Aralık 2012 Salı 16:08 tarihinde eklendi, 1.039 kez okundu.

 

Apple'ın iPad ile domine ettiği sınıf içi teknolojilere yeni ve dişli bir rakip geliyor olabilir. Google, Samsung ile iş birliği yaparak çıkardığı 429 dolarlık Chromebook modelini ABD genelindeki devlet okullarına 99 dolardan satacağını açıkladı.

Devlet okullarındaki ihtiyaçlara yönelik bağış yapma olanağı tanıyan DonorsChoose.org ile ortaklaşa gerçekleştirilen kampanya dahilinde, öğretmenler Donors Choose web sayfasına girerek sınıfları için Series 5 Chromebook talebinde bulunabiliyor.
 
Öğretmenler, bağış hedefine ulaştıklarında, sitenin özel partneri Lakeshore Learning'den Chromebook'larını alabiliyor. Son talep tarihinin 21 Aralık olarak belirlendiği (Mayalar?) kampanyada, her öğretmen 30'a kadar Chromebook talep edebiliyor. Ortalama bir devlet okulunda (en azından ABD'de) 30 öğrenci olduğu göz önünde bulundurulursa, öğretmenler her öğrenci için bir bilgisayar isteyebiliyor.
 
Umuyoruz bu kampanya, bir benzerinin Türkiye'de yapılması için esin kaynağı olur.

shiftdelete.net