Google Maps şimdi daha ayrıntılı

Google'ın harita uygulaması Google Maps yenilendi. Buna göre daha detaylı çekim yapmaya başlayan servis yüksek çözünürlüklü görüntü desteği başlattığını duyurdu.

Google Maps şimdi daha ayrıntılı
30 Temmuz 2012 Pazartesi 16:54 tarihinde eklendi, 1.750 kez okundu.

 

Harita hizmeti sunan yazılımların en popüler ismi olan Google Maps cephesinden yenilik haberleri gelmeye devam ediyor. Yakın zamanda 3 boyutlu (3D) görüntü hizmeti sunmaya başlayan firma böylelikle daha gerçekçi bir kullanıcı deneyimi sağlamaya başladı.
 
Konu hakkındaki yeni rakibi Apple'dan önce davranarak böylesi bir adım atan şirket adeta gözdağı verdi. Ek olarak haritaların indirilerek artık çevrimdışı da kullanılabileceğini müjdeleyen servis böylelikle uzun zamandır beklenen güncellemeyi yapmış oldu.
 
Geliştirdiği özel sırt çantası şeklindeki sistem ile insanın yürüyebildiği her yerden veri aktarmaya başlayan Google Maps, böylelikle en ücra köşerde dahi varlığını hissettirir oldu. İşi bir adım daha ileriye götüren yetkililer binaların kroki yapılarını sisteme aktararak yapı içi adres sorgulama hizmetini devreye aldı.
 
Şimdi ise görüntü kalitesini arttırma kararı alan ekip oldukça yüksek çözünürlükte uydu çekimleriyle karşımıza çıkıyor. Son seviye yakınlaştırmada sokak ve caddeleri daha ayrıntılı aktarmaya başlayan yazılım, önceliği 2012 Olimpiyatları'nın yapıldığı İngiltere'nin başkenti Londra'ya verdi.
 
Ayrıca 45 derecelik görüş açısı imkanı ile dahs üst seviye deneyim hedefleyen Google Maps detaylı haritaları şimdilik 25 şehirde test amacıyla kullanıma sundu. Gelecek dönemde tüm dünyayı kapsaması düşünülen bu çalışmanın ilk etabında maalesef Türkiye yer almıyor

shiftdelete.net