Google tehdit etti, Acer boyun eğdi

Ünlü bilgisayar üreticisi Acer Çin merkezli bir işletim sistemi kullanarak üretme kararı aldığı yeni akıllı telefondan vazgeçmek zorunda kaldı.

Google tehdit etti, Acer boyun eğdi
15 Eylül 2012 Cumartesi 21:38 tarihinde eklendi.

 

Çin'in en büyük ticaret sitesi Alibaba.com tarafından geliştirilen Aliyun OS Google tehdit ettigi için Acer telefonlarda kullanılamayacak.  
 
Arama motoru devi Google tarafından Acer'e yöneltilen tehdit amacına vardı. Üreteceği yeni akıllı telefonlarda Aliyun OS'u işletim sistemi olarak tercih eden Acer, bu kararından vazgeçti. Şirket yöneticileri alınan bu karar hakkında net bir açıklama yapmaktan kaçıranarak 'Özel bir gerekçe' nedeniyle vazgeçtiğini duyurdu.
    
Acer normal şartlarda Çin'de bu Perşembe düzenlenecek bir basın toplantısıyla A800 modelini tanıtarak akıllı telefon piyasasına giriş yapacaktı. Rakiplerine göre daha avantajlı bir konumda olmak isteyen Acer, Çin'li müşterileri yine Çin'li bir işletim sistemi olan Aliyun OS ile cezbetmeyi planlıyordu. Ancak Acer basın toplantısını tuhaf bir şekilde iptal etti. Bunun üzerine Aliyun OS'un geliştiricisi Alibaba.com'da Acer'in geri adım atmasına Google tehdidinin neden olduğunu açıkladı.
  
 
Google ise yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yapmayı reddediyor.