Google'dan 50 dolarlık telefon

Google'ın Ar-Ge çalışmaları sonuç verdi ve şirket kendi akıllı telefonunu üretmeye hazırlanıyor. Üstelik modüler. Üstelik fiyatı 50 dolardan başlayacak.

Googledan 50 dolarlık telefon
28 Şubat 2014 Cuma 13:01 tarihinde eklendi.
Google'ın Gelişmiş Teknoloji ve Projeler ekibi tarafından tanıtılan Project Ara; modüler bir akıllı telefonu hayata geçiriyor.Üstelik bu cihaz, üst sınıf bir kullanıcı kitlesini hedeflemiyor. "6 milyar insan için özel olarak geliştirildi" sloganıyla tanıtılan cihazın fiyatı "iskeletiyle" 50 dolardan başlıyor ve içerisinde sadece cihazın ana iskeleti, ekranı ve bir Wi-Fi alıcısı bulunan bu sete daha sonra kamera vb. gibi diğer parçalar eklenebiliyor.
 
Markette Satılacak
Google'ın hedefleri tutarsa, önümüzdeki yıl BİM veya A101 gibi süpermarketlerde dahi Google Ara telefonun ana kasasını ve çeşitli parçalarını bulmak mümkün olacak.

Google, 2015 yılında cihazı son kullanıcıya perakende mağazalarda sunmayı planlıyor. Google yetkilisi Paul Eremenko'nun Time'a yaptığı açıklamaya göre, Project Ara için ilk aşamada maddi getiriden önce olası talebi belirleyip bunu karşılamak geliyor.