Google'dan Louis Daguerre doodle'ı

Google 18 Kasım logosunda Louis Daguerre’yi unutmadı. Peki Louis Daguerre kimdir ?

Googledan Louis Daguerre doodleı
18 Kasım 2011 Cuma 08:36 tarihinde eklendi, 2.883 kez okundu.

 

Louis Daguerre, 18 Kasım 1787 yılında Cormeilles, Fransa’da dünyaya geldi. Mimarlık, tiyatro tasarımı ve manzara resmi üzerine eğitim gördü. Tiyatro çizimleri üzerine çalışmalar yapan Daguerre, tiyato tasarımları konusunda büyük şöhrete ulaşıp 1822 yılında Paris’te açılan Diorama’yı yarattı.  Bir çeşit fotoğrafik görüntü elde etme yöntemi olan dagerreyotipi adlı buluşu ile nam saldı. Daguerre, mükemmelleştirdiği dagerreyotipiyi uzun yıllar devam eden çalışmalarının ardından 1839 yılında Fransız Bilimler Akademisi ile birlikte o yılın 7 Ocağında tanıttı. Dönemin Fransız Hükümeti, Daguerre’den bu buluşun patentini isteyerek, buluşu tüm dünyanın özgürce kullanımına sundu.
 
Louis-Jacques-Mandé Daguerre, 10 Temmuz 1851 yılında kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi.
 
Louis Daguerre (Louis Jacques Mande Daguerre) 18 Kasım 1789 tarihinde Fransa’da, Paris yakınlarında dünyaya geldi. Işık efektleri bir ilgi ile opera için profesyonel sahne ressam, Daguerre 1820’lerde ışık efektleri ile saydam resimlerinin üzerine tecrübeye başladı.
 
Louis Daguerre düzenli olarak kullanılan kameda obscura perspektif resim için bir yardım olarak, ve bu onu hala görüntü tutmak yollarını düşünmeye yol açtı . 1826 yılında, Joseph Niepce çalışma keşfetti ve 1829 yılında onunla bir ortaklık başladı.
 
O fotoğraf süreci Niepce icat geliştirmek için Joseph Niepce ile bir ortaklık yaptı. 1833 yılında ölen Niepce, ilk üretilen fotoğraf görüntü , ancak, Niepce fotoğrafları hızlı soluk.
 
Dagereotip deney birkaç yıl sonra, Louis Daguerre, kendinden sonra bu adlandırma bir fotoğraf daha rahat ve etkili bir yöntem ortaya koydu.
 
Yazar Robert Leggat göre, "Louis Daguerre kaza ile önemli bir keşif gerçekleştirdi. 1835 yılında, o gizli görüntü gelişmiş olduğunu, onun için sürpriz, onun kimyasal dolap maruz kalan bir levha koymak ve birkaç gün sonra bulundu. Daguerre sonunda imzalanan- Bu kırık bir termometre cıva buharı varlığı nedeniyle gizli bir görüntü olabilir Bu önemli keşif, yaklaşık sekiz saat otuz dakikayı, pozlama süresini düşürmek için mümkün.
 
Louis Daguerre, Fransız Bilimler Akademisi’nin Paris’teki bir toplantıda 19 Ağustos 1839 tarihinde dagereotip süreci kamuoyuna açıkladı.
 
Louis Daguerre ve Niépce oğlu 1839 yılında Fransız hükümeti dagereotip için haklarını sattı ve anlatan bir kitapçık yayınladı.