Gülen ve Öcalan Time listesinde

Amerikan Time dergisi, ‘dünyanın en etkili 100 ismi’ listesini yayınladı.

Gülen ve Öcalan Time listesinde
18 Nisan 2013 Perşembe 17:04 tarihinde eklendi.

 

Bu yıl 10.su yayımlanan ve siyaset, sanat, iş ve düşünce dünyasına yön veren isimlerin yer aldığı listede, Fethullah Gülen Hocaefendi de bulunuyor. 
 
Listede yer alan isimler hakkında kısa sunumların yapıldığı bölümde Hocaefendi'nin ‘dünyanın en dikkat çeken dini liderlerinden biri olduğu’ belirtiliyor. Amerikalı ünlü yazar ve gazeteci Stephen Kinzer tarafından kaleme alınan sunuşta, ABD'nin Pennsylvania eyaletinde münzevi bir hayat sürdüğü kaydedilen Fethullah Gülen’in hoşgörü mesajları verdiği ve bu mesajların dünya genelinde hayranlık oluşturduğu dile getiriliyor.

Gülen’in takipçileri tarafından 140 kadar ülkede okullar açıldığı, onun çağrılarına cevap veren gönüllü doktorların felaketlerin yaşandığı ülkelerde faaliyet gösterdiği dile getiriliyor. Kinzer sunumunda Gülen’i “bir gizem adamı” olarak nitelendirirken, Hocaefendi’nin Türkiye’deki etkisinin ‘okullarından mezun olarak hükümet, yargı ve poliste kilit makamlara gelen kişiler sayesinde’ büyük olduğunu iddia ediyor.

Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olduğunu dile getiren Kinzer, “Ancak Müslüman dünyada ılımlılığın en güçlü savunucusu olan Gülen, bu konuda acil derecede önemli bir kampanya yürütüyor.” ifadelerini kullanıyor. 
 
Time’ın dünyanın en etkili isimlerinin dinamizm, yenilik ve başarılarını dikkate alarak hazırladığı 100 kişilik liste, 'En etkili 25 lider', 'En etkili 25 kahraman', 'En etkili 25 ikon, 'En etkili 25 öncü' şeklinde 4 kategoriden oluşuyor. Gülen’in yer aldığı 'En etkili 25 lider' kategorisinin başında Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul yer alırken, ABD Başkanı Barack Obama, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Somali lideri Hasan Şeyh Mahmud ve Güney Kore’nin ilk kadın devlet başkanı Park Geun-hye gibi isimler yer aldı. 
 
Listede, ‘silahlar sussun’ çağrısı yaparak çözüm sürecine destek veren Abdullah Öcalan’a da yer verildi. Dergi’nin, ‘ikonlar’ kategorisinin başındaki isimse Pakistan'daki kızların eğitim hakkına verdiği destek nedeniyle geçen yılın ekim ayında Taliban tarafından başından vurulan 14 yaşındaki Malala Yusufzay oldu.

CİHAN