Güney Kore de Akdeniz'deki doğal gaza göz dikti

Güney Kore'nin Akdeniz'deki doğalgaz için plan yaptığı ortaya çıktı.

Güney Kore de Akdenizdeki doğal gaza göz dikti
30 Haziran 2013 Pazar 17:20 tarihinde eklendi.

Güney Kore Atina Büyükelçisi Gil- sou -Shin'in Rum yönetimiyle doğal gaz işbirliği konusunda resmi ilgi ve niyetini ortaya koyduğu ifade edildi.

Rum Fileleftheros gazetesi, Güney Kore'nin Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki 3 ve 13 numaralı parsellerle ilgilendiğini yazdı. Gazete, Gil'in Rum Enerji Bakanlığı ile bu parsellerle ilgili olarak görüşme yaptığını aktardı.

Kore büyükelçisinin, ülkesinin, devlet şirketi Kogas aracılığıyla, 2,3 ve 9 numaralı parsellerin doğal gazından istifade etmek arzusunda olduğunu belirten gazete, hidrokarbonların muhtemelen 2015’e kadar kullanılabilecek durumda olacağını söylediğini yazdı.

Habere göre, Kore’nin asıl isteğinin doğal gazı Asya piyasasına sunmak olduğunu belirten büyükelçi, doğalgazın yüksek fiyattan satılacağından bunun Kıbrıs’ın da menfaatine olacağını belirtti.

Gazete Büyükelçi Gil-sou Shin'in Kıbrıs’ın enerji haritasındaki en önemli oyunculardan biri olabileceğine işaret ettiğini belirterek, "Kıbrıs MEB’inde gizlendiği değerlendirilen doğal gaz, ülkenin Orta Doğu’ya yakınlığı ve kavşağı olma konumuyla beraber, önümüzdeki yıllarda Kıbrıs’ı ekonomik açıdan ödüllendirecek anahtar unsurdur. Ancak doğal gaz çıkarma planını desteklemek için uygun altyapının oluşturulması şarttır." dediğini yazdı


CİHAN