Hamas'tan uzlaşma şartı

Hamas liderlerinden milletvekili Muşir el-Mısri, Filistin'deki bölünmüşlüğün bitmesi ve uzlaşı sağlanması için Batı Şeria'daki Filistin yönetiminin iyi niyetinin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Hamastan uzlaşma şartı
20 Kasım 2012 Salı 08:33 tarihinde eklendi.

 

Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından gündeme getirilen uzlaşma çağrılarının karşılık bulması için iyi niyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi. 
     
Hamas'ın birlikten yana olduğunu kaydeden Mısri, şunları söyledi: 
     
''Hamas, birlik projesi için tüm çözümlerini sundu. Çözüme ulaşması için Fetih ve Batı Şeria'daki Filistin yönetimi tarafından iyi niyetlerin ispat edilmesi gerekiyor. Bu da Hamas'a bağlı tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması, İsrail ile güvenlik konusunda koordinasyonun bitirilmesi ve Batı Şeria'da direnişçilere konan yasağın kaldırılmasıyla mümkündür.'' 
     
Uzlaşının basın açıklamalarına değil somut adımlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Mısri, ''Filistin'in birliği için somut adımlar atılmalı. Ayrıca birlik çağrısının Filistinlilerin kanı döküldüğü, duygusal anların yaşandığı zamanda yapılması şart değil'' dedi. 
     
Fetih Hareketi liderlerinden Cibril er-Racub, Ramallah'ta Gazze halkı ile dayanışma için düzenlenen gösteride birlik çağrısında bulunmuş, ''Biz bu bölünmüşlüğü bitirdiğimizi açıklıyoruz. Bugünden itibaren bölünmüşlükten bahseden haindir'' diye konuşmuştu.