Hareminde görmek istediği kadınları yazdı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan hareminde görmek istediği kadınları yazdı.

Hareminde görmek istediği kadınları yazdı
05 Şubat 2012 Pazar 17:18 tarihinde eklendi, 1.087 kez okundu.

Hürriyet Gazetesi’nin 4 Yüz’ü; Ahmet Hakan, Enis Berberoğlu, Sedat Ergin ve Ertuğrul Özkök Topkapı Sarayı’nı beraber gezdi. Yazarlar Harem dairesine ilişkin dikkat çekici satırlar kaleme aldı. 
4 yazar da haremlerinde görmek istediği kadınları sıralarken Ahmet Hakan’ın listesinde en çok dikkat çeken isim filmleriyle bir döneme damgasını vuran Zerrin Egeliler’di.

’Cariye sayısı üzerinden yapılan Harem edebiyatı fazla oryantalist gelir bana. Batılı kafanın egzotik fantezilerini süsleyen bu yaklaşıma teslim olmak istemiyorum’ yazan Ahmet Hakan’ın Hareminde olmasını istediği isimler şunlar:

PATRICIA HIGHSMITH, FEYZA, MISS MARPLE, VIRGINIA WOOLF, ZERRİN EGELİLER, ÇALIKUŞU FERİDE, KARANTİNALI DESPİNA, SABİHA SERTEL, JUDY GARLAND... 

ABLA NASIL OLDU DA OLDU BU İŞLER

Ahmet Hakan, bir dönem Türk seks filmlerine damga vuran Zerrin Egeliler için şu satırları kaleme aldı;

"Karanlık kahvelerde tıraşı uzamış adamlar" anlatırdı onun hikayesini: Kocası onu acayip çirkin bulur ve aşağılarmış, o da kocasına inat gitmiş seks filmlerinin yıldızı olmuş. Bu karanlık kahve efsanesi ne kadar doğrudur bilinmez ama onun 70’lerin sonundaki ergenlerin dünyasını fena halde örselediği acı bir gerçektir. Bir deli fişek gibi girdi saklı hayatlarımıza. Ve hep saklı kaldı. Arzu Okay onun yanında fazla cici kalır. Feri Cansel bile onun kadar saklı kalmadı. Üstü örtülmüş bir gerçektir. Kendisini bulsam, konuşurdum, "Abla nasıl oldu da oldu bu işler" diye...