"Hiç gelmeyeceksiniz sandım"

Irak ordusunun Musul'a ilerleyişi sırasında, kente 30 kilometre uzaklıkta DAEŞ'ten kurtardığı bir köyde teröristlerce babası öldürülen 10 yaşındaki kız çocuğu üç gündür aç ve susuz olduklarını belirterek, "Hiç gelmeyeceksiniz sandım" dedi.

Hiç gelmeyeceksiniz sandım
23 Ekim 2016 Pazar 14:12 tarihinde eklendi.
Musul'a sadece 30 kilometre uzaklıkta olan Kafer köyünde yaşayan 10 yaşındaki Ayşe Iraklı askerler tarafından kurtarıldığında içinde bulundukları durumu anlattı.
 
Babasının terör örgütü DAEŞ mensupları tarafından öldürüldüğünü söyleyen Ayşe, annesiyle üç gündür bir şey yiyip içmediklerini belirtti.
 
Küçük kız, teröristlerin annesini soyduğunu ve bütün paralarının DAEŞ'liler tarafından alındığını söyledi.
 
DAEŞ'in 2014 yılında Musul'u ele geçirmesinden beri teröristlerin komutası altında yaşadıklarını söyleyen küçük kız, terör örgütünün köylerindeki birçok çocuğu kaçırdığını ifade etti.
 
Diğer çocuklara ne olduğunu anlatan küçük kız askerlere, "Size minnettarım. Hiç gelmeyeceksiniz sandım. Sadece annem ve ben varız. Babamı teröristler alıp götürdü sonra da öldürdüler" dedi.
 
Iraklı askerlere tekrar tekrar teşekkür eden küçük kız, "Ayaklarınızı öpmek istiyorum" diye konuştu.
 
Ayşe ve annesiyle birlikte DAEŞ'ten kurtarılan diğer kadınlar ve çocuklar savaş bölgesinden uzaklaştırılarak Kayyara yakınlarında bir başka köye götürüldü.