Hindistan'ın en çok aranan ismi yakaladı

Hindistan güvenlik güçleri, Hindistan Mücahitleri (Indian Mujahideen- IM) örgütü lideri Yasin Bhatkal’ın Nepal sınırında yakalandığını açıkladı

Hindistanın en çok aranan ismi yakaladı
29 Ağustos 2013 Perşembe 13:08 tarihinde eklendi.

Hindistan İçişleri Bakanı Sushil Kumar Shinde, Yeni Delhi’de olay hakkında bilgi vererek, Bhatkal’ın Bihar polisi tarafından Nepal sınırında yakalandığını açıkladı. Operasyonun istihbarat örgütleri ile polisin ortak çalışması olduğunu bildiren Shinde, Bhatkal’ın başkent Yeni Delhi’ye getirileceğini bildirdi.

Hindistan’da en çok aranan 12 teröristin başında gelen 30 yaşındaki Yasin Bhatkal, Pune, Bengalore, Mumbai ve Haydarabat şehirlerinde meydana gelen ölümlü terör saldırılarının ardındaki isim olarak anıyordu.

Asıl adı Muhammed Ahmed Zarar Siddibappa olan Bhatkal bir çok kod adı ile anılıyordu. Bhatkal’a yönlendirilen en büyük suçlama ise 17 kişinin öldüğü 2010’da Pune şehrine meydana gelen Alman pastanesi saldırısıdır.

Geçen hafta Hindistan’da büyük terör örgütü listesinde en başta olan Pakistan merkezli Leşkeri Tayyibe’nin bomba yapımcısı Abdul Kareem Thunda da yakalanarak tutuklanmıştı.
 


CİHAN