"Hipokratın askerleriyiz"

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler, diplomalarını alıp hekimlik yemini ettikleri törenin sonunda, 'Hipokratın askerleriyiz, kahrolsun bağzı şeyler, direngezi' yazılı pankart açtı.

Hipokratın askerleriyiz
27 Haziran 2013 Perşembe 19:17 tarihinde eklendi, 2.213 kez okundu.
 
Üniversitenin Merkez Kampüsü'ndeki Spor Salonu'nda düzenlenen törende, tıp fakültesini birincilikle bitiren Mehmet Çelik, 2'nci Mehmet Gencer ve 3'üncülüğü paylaşan Melike Kefeli, Ayçin Darıcı, Duygu Sevinç ile Ebru Taşpınar'a plaketleri verildi.

Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir'in de katıldığı törende protokol konuşmalarının ardından fakülte birincisi Mehmet Çelik, mezuniyet kütüğüne isminin bulunduğu plaketi çaktı. Ardından da mezun olan 59 öğrenciye diplomaları verildi. Süheyla Savaş, diplomasını kucağındaki 7 aylık oğlu Mustafa Emre ile birlikte aldı. Hep birlikte hekimlik yemini ederek mesleğe ilk adımı atan öğrenciler, daha sonra da keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Bu sırada bir grup mezun öğrenci, altında, 'Direngezi' notu yazan, 'Hipokratın askerleriyiz, kahrolsun bağzı şeyler' yazılı pankart açtı. Bazı öğretim üyeleri de pankartı tutarak öğrencilere destek verdi. Tören, fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

DHA