Hitler'in oğlu efsanesi yeniden

Nazi lideri Adolf Hitler'in Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa'da görev yaptığı sırada Fransız bir kadınla aşk yaşadığı ve bu aşkın meyvesi olarak bir oğlu olduğu efsanesi yeniden gündemde.

Hitlerin oğlu efsanesi yeniden
14 Mart 2012 Çarşamba 14:43 tarihinde eklendi, 2.380 kez okundu.

 

Yıllardır birçok habere konu olan bu efsaneyi son olarak geçtiğimiz aylarda Fransız dergisi Le Point ortaya atmıştı. Le Point'in "özel haber" olarak ortaya attığı iddiaları başta Alman basını ve Amerikan Time dergisi "yeni" ve "doğru" olmadığı gerekçeleriyle sert biçimde eleştirmişti.
 
İngiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesinde yer alan haber ise, "Hitler'in bir oğlu olduğu" iddialarına yeni bir boyut kazandıracak gibi görünüyor.
 
İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı savaşan ve Normandiya'ya çıkan ilk İngiliz askerlerinden olan Leonard Wilkes, Fransa'da görev yaptığı dönemde günlük tuttu. İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler'i mağlup eden ordunun içinde yer alan Leonard Wilkes yaşamı boyunca çocuklarına savaş hatıralarını anlatmadığı gibi günlüğünden de bahsetmedi.
 
ÖLÜMLE ORTAYA ÇIKAN GÜNLÜK 
1991 yılında 76 yaşında hayatını kaybeden Leonard Wilkes'in iki oğlu yaklaşık on yıl önce kilitli bir kutuyu açtıklarında, babasının savaş yıllarında tuttuğu günlüğüyle karşılaştı. Wilkes'in oğulları hayatları boyunca haberdar olmadıkları günlüğü okuduklarında ağızları açık kalmıştı.
 
'OĞLUM BABASINA KARŞI SAVAŞIYOR' 
Babaları günlükte, Nazi lideri Adolf Hitler'den bir çocuğu olduğunu savunan Fransız Charlotte Lobjoie'den bahsediyordu. İngiliz asker Leonard Wilkes 30 Eylül 1944'de günlüğüne şu cümleleri yazmıştı: "Bugün çok enteresan bir gün. Ziyaret ettiğim evde, bir önceki savaşta Hitler onbaşı rütbesiyle kalmış. İlginç olan ise evdeki kadının Hitler'den bir oğlu olduğunu ve şu anda Fransa'da Nazilere karşı savaştığını söylemesi."
 
HİTLER'İN BABASI OLDUĞUNA İNANDI 
Efsaneye geri döndüğümüzde yine 1950'li yıllara gitmemiz gerekiyor. Hitler'le Birinci Dünya Savaşı'nda tanışarak 6 ay aşk yaşadığını iddia eden Charlotte Lobjoie, 1950'li yılların sonunda ölüm döşeğinde oğlu Jean-Marie Loret'e bir itirafta bulundu. Fransız kadın, oğluna babasının Nazi diktatörü Adolf Hitler olduğunu söyledi. O güne kadar sadece Alman bir babası olduğu bilgisine sahip olan Jean-Marie Loret, ömrünün geri kalan kısmını bu iddiayla meşgul olarak geçirdi. Loret 1985 yılında hayata gözlerini yumduğunda Hitler'in babası olduğuna kanat getirmişti.
 
HİTLER'İN YAVERİ YALANLADI 
Söz konusu iddialar ilk defa ortaya atıldığında Hitler'in yıllarca yaverliğini yapmış olan Heinz Linge, Alman Stern dergisine yaptığı açıklamada, iddiaların doğru olmadığını söylemişti. Jean-Marie Loret'in teyzesi, boşandığı eşi ve hala hayatta olan eşi de bu iddiları yalanladılar.

NTV