Hizbullah'tan Esad rejimine destek

Lübnan'daki Şiilerin lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetimine destek verdi. Suriye'de ise rejim karşıtları ve polisler arasında çatışmalar devam ediyor.

Hizbullahtan Esad rejimine destek
27 Ağustos 2011 Cumartesi 11:27 tarihinde eklendi.

 

Nasrallah dün televizyonda Suriye'deki olayları değerlendiren bir konuşma yaptı. Suriye'nin İsrail karşıtı direniş gruplarını desteklediği için ülkeyi istikrarsızlaştırmak isteyen yabancılarca düzenlenen gizli bir tertibin kurbanı olduğunu savunan Nasrallah, "Suriye'yi mezhep çatışmasına doğru itenler ülkeyi parçalamak istiyor" dedi.
 
'KADDAFİ GİTTİ SIRA SENDE ESAD'
Suriye'de Esad karşıtı muhalif güçlerin protesto gösterileri ise devam ediyor. Dün geceSuriye sokaklarında gösteriler yapan muhalifler polislerin sert müdehalesiyle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin, yönetim karşıtı protestocuları dağıtmak için ateş açması sonucu iki kişi öldü.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütleri, Başkent Şam civarında bulunan pek çok yerleşim biriminde, binlerce kişinin yatsı namazı sonrası gösteriler düzenlediğini bildirdi.
 
ALİ FERZAT'A DESTEK SLOGANLARI
Göstericiler, "Kaddafi gitti, sıra sende Esad" sloganları attı. Muhalifler, Perşeme günü saldırıya uğrayan dünyaca ünlü karikatürist Ali Ferzat'la ilgili destek sloganları attı.
 
Benzer gösterilerin, Türkiye sınırı yakınındaki İdlib ile Humus ve Hama kentlerinde de düzenlendiği bildirildi. Dün yapılan gösterilerde de en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.