Hollanda'da Türk ailenin evi kundaklandı

Hollanda'nın Utrecht yakınlarında ki Nieuwegein'de oturan Yaşar ailesinin evi yılbaşı gecesi kundaklandı.

Hollandada Türk ailenin evi kundaklandı
02 Ocak 2013 Çarşamba 23:13 tarihinde eklendi, 4.089 kez okundu.

 

Yılbaşı gecesi başka bir şehirde bulunan akrabalarını ziyarete giden yeni evli Seyfettin ve Nesibe Yaşar çifti gece yarısı döndükleri evlerini yanmış olarak buldu. Nieuwegein'de sadece Türk aile olarak kendilerinin bulunduğunu belirten genç çift, evin bahçe tarafından içeriye atılan yanıcı bir madden dolayı evdeki pek çok eşyanın hasar gördüğünü söyledi.
 
Seyfettin Yaşar, çevredeki gençlerden şüphelendiklerini, olayı polise bir şikayet başvurusu ile bildirdiklerini fakat ciddiye alınmadığını, kundaklama olmasından şüphelendiklerini dile getirdi. Polisin olayı basitea almasına tepki gösteren Seyfettin Yılmaz şunları söyledi: "Polisle yaptığım ilk telefon görüşmemde polis bana çıkarılan yangının kasıtlı olabileceğini söylemişti. Daha sonra da hiçbir araştırma yapmadan balkondaki buzdolabının düz kontak yapmasından çıkmış olabileceğini söyledi. Evimizde kedi vardı ona bile ambulans çağırmışlar ama kimse bizim halimizi arayıp sormadı. Bir anda kendimi bir hiç olarak hissettim. Polisin bizi ciddiye almadığını gördüm. Ciddiye alınmamız için yangında ölmemiz, yaşamımızı kaybetmemiz mi gerekiyor?" 
 
"HOLLANDA VATANDAŞIYIM. BURADA DOĞUP BÜYÜDÜM"
 
Nesibe Yaşar ise yedi aydır bu semtte olduklarını komşuları ile yeni yeni diyaloga girdiklerini kimse ile henüz bir sorunlarının olamadığını dile getirdi. Nesibe Yaşar, "Şuanda kış günü ortada kalmış durumdayız. Ev tamir olsa bile korku ile nasıl bu evde oturacağımızı bilemiyoruz. Yüzlerce kişinin kaldığı bir ağartman dairesinde tesadüfen bir havii fişek bizim eve mi isabet eder. Bunu anlamak zor. Biz kasıt olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda avukatımız aracılığı ile hakkımızı arayacağız. Lakin ben bir Hollanda vatandaşıyım. Burada doğup büyüdüm. Burada eğitimimi tamamlamak üzereyim. Bizlere yapılanları kabul etmek istemiyoruz. Polisin alaycı tutumları beni çileden çıkarttı. Sigorta kurumu da polis raporuna göre işlem yapacak. Poliste kasti yangın değil diyerek bize tutanak vermiyor. Tamamen şaşırmış durumdayız. Şuan geçici olarak annem ve babamların yanında kalıyoruz. Bir an önce yetkililerden yardım bekliyoruz. Eşimin de ifade ettiği gibi evimizde kedi besliyorduk. Ona özel ambulans getirildi. Özel bakımı yapılıp bir yere yerleştirildi. Tamam bunlar güzel. Bizler de insanız, bize bu konuda yardımcı olan olmadı. Kendi ailemiz olmazsa biz de şuan sokakta idik."

CİHAN