HTC, Nokia davasından kurtuldu

Nokia’ya ait HAAC mikrofonunun HTC’nin One akıllı modelinde izinsiz kullandığı öne sürülen dava açılmamış!

HTC, Nokia davasından kurtuldu
26 Nisan 2013 Cuma 11:30 tarihinde eklendi.

 

Bundan birkaç gün önce mobil teknoloji dünyasındaki yeni rekabetlere kapılarını aralayan Nokia ile HTC arasında bir sorun yaşanmıştı. Nokia’nın kendisine ait HAAC mikrofonun HTC tarafından izinsiz kullanıldığını öne sürerek dava açtığı ve hatta dava sonucuna göre HTC’nin One modeli için tedbir kararı aldırdığı haberleri yazılmıştı. 
 
HTC tarafından 4 gün sonra gelen açıklama oldukça şaşırtıcı. HTC firmasının resmi açıklamasına göre, Nokia tarafından herhangi bir dava açılmadığı ve kazanılmadığı yer alıyor. Hollandalı HTC donanım tedarikçisi STM ve HTC’ye dava açıldığı haberlerinin, Nokia tarafından atılmış büyük bir dedikodu olduğunu öne sürdü.
 
Maddeler haline dönüşen hususlar:
 
*Nokia, ne Hollandalı tedarikçi ne de HTC One aleyhine herhangi bir mahkeme emri çıkarmamıştır.
 
*Hollanda takibatları, Nokia tarafından yalnızca STM’e uygulanmıştır. HTC’ye, Nokia tarafından herhangi resmi bir dava açılmamıştır.
 
*Hollandalı tedarikçi STM, geçici bir süre ticari sınırlamaya girerek HAAC mikrofonların yalnızca Nokia’ya satabilecek.
 
* STM aleyhine verilen kararda, HTC’nin iyi niyet çerçevesinde satın aldığı mikrofonların toplanmayacağı ve mevcut modellerinde bu mikrofonun kullanılmaya devam edeceği yer alıyor.
 
*HTC, envanterinde stok yaptığı yedekli mikrofonları bitmesi halinde, kendi mikrofon tasarımlarını yapacaklarını belirtti.